FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 26/12/2012

El president de l'Standard amenaça de demanar jugar a França si no neix una lliga conjunta entre belgues i holandesos

Duchâtelet lidera un projecte per crear la Beneliga, amb 12 clubs holandesos i 8 de belgues

Efe
2 min

BarcelonaL'Standard de Lieja està disposat a sol·licitar l'adhesió a la lliga de futbol francesa si no prospera la creació d'una Beneliga, un projecte de competició que agruparia els millors equips belgues i holandesos, segons ha assegurat el seu president, Roland Duchâtelet, en una entrevista. "Si no ens podem associar amb Holanda per crear una Beneliga, el futbol belga desapareixerà per mort natural", ha assenyalat als diaris del grup Sudpresse.

L'empresari, propietari de l'Standard des del 2011, defensa la necessitat d'unir clubs dels dos grans països del Benelux per poder competir als campionats més potents i garantir-ne la supervivència econòmica. La idea d'una Beneliga circula des de fa anys i, segons Duchâtelet, compta amb el suport d'equips com l'Anderlecht i el Bruges a Bèlgica i l'Ajax i el PSV Eindhoven al país veí.

El president de l'Standard advoca per una competició amb 20 clubs, repartits entre els dos països en funció de la seva població −12 d'holandesos i 8 de belgues−, que serien seleccionats després d'una campanya de classificació. Duchâtelet ha explicat que la seva intenció és que la idea es materialitzi en un termini de dos anys, i ha amenaçat de prendre mesures si no tira endavant. "Si aquest projecte no té èxit, l'Standard demanarà adherir-se a la Ligue 1 francesa. Legalment és possible, si els francesos hi estan d'acord", ha indicat.

La lliga belga es regeix des de 2009 per un sistema de competició en dues fases amb què ha tractat de reinventar-se davant la progressiva pèrdua d'interès per part dels aficionats, que tenen accés per televisió a les principals competicions europees. La pràctica totalitat de les estrelles belgues juguen en campionats com la Premier League anglesa, on militen entre altres Eden Hazard, Vincent Kompany, Marouane Fellaini o Romelu Lukaku.

stats