MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 13/06/2011

Stoner fa una classe magistral de pilotatge sota la pluja

Nuria García
2 min
Stoner, sota la pluja, va aconseguir un important triomf que el porta fins al capdavant del Mundial de pilots.

BarcelonaLa cursa d'ahir de Silverstone és de les que val la pena ensenyar als pilots que comencen perquè aprenguin com s'ha de gestionar un Gran Premi passat per aigua. Evitar riscos, mantenir el ritme, ser constant i no perdre els nervis. I és que Casey Stoner va fer ahir, sobre la pista del traçat britànic, una gran classe magistral. Sortia primer, però es va veure superat per un Jorge Lorenzo que defensava el seu lideratge del Mundial. Stoner, que va reconèixer que les primeres voltes havien estat complicades a causa de la baixa temperatura -els pneumàtics estaven freds- i perquè li entrava aigua dins la visera, va esperar el moment oportú i, en la primera ocasió que va tenir, no s'ho va pensar i es va col·locar primer. Una primera posició que va gestionar d'una manera perfecta i que no va abandonar fins que va fer el cavallet sobre la línia d'arribada.

L'australià va veure com dos dels seus màxims perseguidors, Jorge Lorenzo i Marco Simoncelli, anaven per terra en l'afany per mantenir l'alt ritme que ell, al capdavant, imposava. Un ritme que marca des de ja fa setmanes i que l'ha dut a rellevar Lorenzo al capdavant del Mundial, després de sumar tres triomfs en els tres últims Grans Premis: Le Mans, Montmeló i Silverstone.

Al podi, Andrea Dovizioso i Colin Edwards van acompanyar Stoner. El pilot americà -que fa una setmana va caure a Montmeló, es va trencar la clavícula i va haver de ser operat d'urgència: porta tretze claus a l'espatlla- va fer una gran cursa, pujant fins al tercer calaix del podi.

Elias i Rabat, la cara

Toni Elias havia rebut, abans d'aquesta cursa, un ultimàtum del seu equip. I el manresà, que sembla que sota pressió rendeix a la perfecció, va fer una gran cursa i va acabar vuitè, la seva millor posició fins ara. Qui també era feliç quan va baixar de la moto era Tito Rabat, que va celebrar la sisena posició, el seu millor resultat, a Silverstone, al seu box juntament amb tots els seus mecànics.

Les caigudes, la creu

Molts pilots catalans van acabar ahir les curses abans d'hora. A la categoria petita, la revelació d'aquest any, Maverick Viñales, només va aguantar onze voltes sobre la moto a la relliscosa pista britànica. Tot i fer una bona sortida, Viñales no va poder seguir els pilots capdavanters i es va veure relegat fins a la cinquena posició. Va remuntar, però quan lluitava per apropar-se a Folger i Zarco, els dos primers, les seves opcions d'aconseguir el tercer podi consecutiu se'n van anar en orris. També va tastar la grava Marc Márquez a la cursa de Moto2. I ho va fer en dues ocasions. La primera, durant l'escalfament del matí, en un accident que li va destrossar la moto i que va provocar que els mecànics treballessin a corre-cuita. I la segona, quan s'havien disputat set voltes. A Moto2 tampoc va poder creuar la meta Pol Espargaró, que quan només faltava una volta va anar a parar a terra, després d'haver remuntat deu posicions.

stats