MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 05/04/2012

Stoner defensa la corona que volen Pedrosa i Lorenzo

Nuria García
3 min
STONER, EL RIVAL A BATRE  L'australià, vigent campió  de MotoGP, entrenant-se al circuit de Jerez de la Frontera durant aquesta pretemporada.

BARCELONAAvui comença al circuit de Losail, a Qatar, una nova temporada de MotoGP. Després de 152 dies d'espera des que es va mostrar la bandera de quadres a Xest, a Losail arrenca una temporada carregada d'emocions. A MotoGP Stoner defensarà un títol que Pedrosa i Lorenzo no volen deixar escapar un any més. A Moto2 Márquez parteix com a favorit, si bé Toni Elias, Iannone, De Angelis i companyia no li posaran les coses fàcils. I a Moto3, l'antiga categoria dels 125 cc, Maverick Viñales vol millorar el gran debut de la temporada passada, en què va acabar tercer.

De fet, la temporada que comença té com a principals protagonistes els pilots dels Països Catalans. A totes les categories parteixen amb opcions de guanyar un títol que, excepte el de 125 cc, que va anar a parar a mans de Nico Terol, se'ls va resistir la temporada passada. Stoner, Bradl i Terol són els vigents campions de les tres categories, si bé només Stoner s'ha mantingut a la categoria en què l'any passat va convertir-se en el gran dominador. Després d'una gran lluita amb Márquez, Bradl va decidir fer el salt a la categoria reina i Terol ha pujat a la categoria intermèdia de la mà de Jorge Martínez Aspar.

MotoGP: Honda vs. Yamaha, amb el debut de les noves CRT

La categoria reina tornarà a tenir els mateixos protagonistes que la temporada passada. L'australià Casey Stoner defensa el títol que va aconseguir amb molta superioritat l'any passat. Tot i això, si les lesions el respecten, el català Dani Pedrosa torna a ser un dels aspirants a la corona de MotoGP, que se li resisteix des de fa anys. I en el grup dels favorits també hi ha el balear Jorge Lorenzo, que ha treballat molt juntament amb el seu equip per crear una Yamaha capaç, a priori, de plantar cara a la superioritat que van demostrar les Honda durant l'any 2011. Tampoc hem d'oblidar Valentino Rossi, que, tot i els problemes que ha tingut amb la Ducati, fa cinc mesos que treballa per millorar la moto.

El campió de Moto2 de l'any passat, Stefan Bradl, debuta en una categoria reina a la qual torna, després de baixar un any a Moto2, Aleix Espargaró. El de Granollers correrà amb una de les noves CRT (Claoming Rule Teams), que permetran que la graella estigui més nodrida de pilots, si bé al principi no tindran capacitat de lluitar amb les motos de fàbrica.

Moto2: L'any de Marc Márquez, amb permís d'Elias i companyia

Després que uns problemes a l'ull provocats per una caiguda a Malàisia li fessin perdre totes les opcions de lluitar pel Mundial de Moto2 en les últimes curses de la temporada passada, Marc Márquez torna amb més forces que mai i amb la intenció d'aconseguir el títol que l'any passat se li va resistir. El de Cervera és un dels principals protagonistes de la categoria intermèdia, que, com l'any passat, tornarà a ser la més emocionant i divertida. Moto2 torna a ser la categoria amb més pilots -33-, entre els quals n'hi ha un grapat que tenen opcions a guanyar alguna cursa.

Entre ells, a més de Márquez, també hi ha el manresà Toni Elias, que després d'un any complicat a MotoGP ha decidit tornar a Moto2 per retrobar-se amb bones sensacions sobre la moto. Després de proclamar-se campió l'any 2010, Elias ja sap quin és el camí, però és conscient que tindrà una competència ferotge: Julián Simon, Iannone, De Angelis, Luthi, Kallio... sense oblidar Pol Espargaró i Tito Rabat, que no deixaran escapar cap oportunitat. Entre els debutats, l'últim campió de 125 cc, Nico Terol. El d'Alcoi mirarà d'adaptar-se a la categoria i demostrar les bones sensacions que ha tingut durant la pretemporada.

Moto3: Maverick Viñales busca el seu primer títol al Mundial

La categoria petita del Mundial canvia de nom. L'antiga 125 cc passa a denominar-se Moto3, ja que les noves motos tindran motors de quatre temps (en comptes de les de dos de l'any passat), monocilíndrics i, com a màxim, de 250 cc. Tot i els canvis, un dels pilots que es presenta com un dels aspirants al títol és Maverick Viñales. L'any passat, el del seu debut, va estar lluitant colze a colze amb els millors i va acabar tercer, així que aquest any intentarà aixecar el seu primer títol. "Tinc ganes de saber si hi haurà les mateixes baralles amb les Moto3 que les que hi havia amb les 125 cc. Aquestes motos són una mica més fàcils de pilotar i això pot fer que es formin grups encara més grans", assegura el de Roses.

Un dels seus rivals serà Sandro Cortese, que, com l'any passat, intentarà ser el pilot més regular. En el capítol de debuts, a més del cosí de Maverick, Isaac Viñales, també hi ha el del vigent campió del Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV), Àlex Rins. El català debutarà amb una Honda amb la intenció de seguir els passos de Márquez, Stoner, Lorenzo, Pedrosa, Bautista, Elias i els germans Espargaró.

stats