MUNDIAL DE NATACIÓ
Esports 21/07/2011

Superar les xineses sí que és possible

Nuria García
2 min
Andres Fuentes s'abraçava a les seves entrenadores després de saber que havia aconseguit la plata.

BarcelonaDesprés de tres bronzes, ahir Andrea Fuentes tenia una nova oportunitat per intentar superar les xineses. Elles juguen a casa -el Mundial se celebra a Xangai- i calia autosuperar-se per pujar al segon caixó del podi. En les tres finals anteriors ja es va veure que no seria fàcil, però, evidentment, no era impossible. I és que les puntuacions dels jutges, que van fer que les xineses es proclamessin subcampiones mundials en les anteriors finals, van provocar que als membres de la delegació espanyola els pugés la mosca al nas.

La tercera no va ser la bona per a Andrea Fuentes -va penjar-se un altre bronze en la categoria d'equip tècnic amb la resta de companyes-, però sí la quarta, sola a la piscina. La final de solo lliure va ser el gran moment de la tarragonina. Va ser l'última de participar -per primer cop va tancar la competició- i no va decebre. Amb la cançó de la cantant francesa Edith Piaff Non, je ne regrette rien , Andrea Fuentes va emocionar tothom. La seva mare és de França i potser això fa que encomani l'emoció que ella sent amb aquesta cançó. Còmoda i gaudint dels compassos de la música que ella mateixa havia triat, Fuentes va sortir de la piscina amb un somriure d'orella a orella, conscient del que estava a punt d'aconseguir. I així va ser. Andrea Fuentes va aconseguir una puntuació de 96.010 amb què va superar els 95.970 de la xinesa Sun Wenyan. Tot i això, no va poder trencar, com ja era previsible, l'hegemonia de les russes: Natalia Ishchenko va fer un exercici brillant que va fregar la perfecció, va aconseguir 98.190 punts i es va penjar, novament, la medalla d'or. Ara l'objectiu d'Andrea Fuentes és penjar-se set medalles de set possibles. Avui toca la final de combo (13 h), en què l'equip al complet intentarà plantar cara un altre cop a les xine ses.

Per a Andrea Fuentes, aquest és el seu primer Mundial com a líder de l'equip -després de l'aturada per maternitat de Gemma Mengual-, però tot i ser el del debut, la tarragonina està demostrant que la pressió no va amb ella, tot el contrari, es creix sota pressió. Andrea Fuentes va arribar a la natació sincronitzada gairebé per casualitat als 9 anys, quan li va cridar l'atenció aquest esport i va decidir provar-lo, més per casualitat que per alguna altra cosa. I, després de provar i provar, es va quedar ballant a la piscina. Ara arriba la seva gran oportunitat. És el relleu generacional.

stats