RUGBI
Esports 15/10/2017

La Supercopa es queda a Valladolid (46-23)

El Quesos enfonsa la Santboiana a la segona part, que manté el malefici al Pepe Rojo

La Santboiana ha perdut la final de la Supercopa

ValladolidPassen els anys però hi ha coses que no canvien: la maledicció del Pepe Rojo. La UE Santboiana no ha pogut derrotar el Quesos Entrepinares a la final de la Supercopa d'Espanya, disputada aquest diumenge al camp de rugbi de Valladolid (46-23).

No és mai fàcil, jugar al Pepe Rojo. Quan no és el fred, és el vent. I, si no, una afició calenta, sempre a sobre del partit. La Santboiana s'havia guanyat el dret a jugar la Supercopa gràcies al triomf contra el Salvador a la final de Copa. Aquell partit, però, es va jugar al Nuevo Zorrilla, reconvertit per un dia de camp de futbol a estadi de rugbi.

La Santboiana ha competit i ha donat la cara, però amb això no n'hi ha hagut prou. Als catalans els han perjudicat, també, les dues lesions. La primera, la d'Alex Buira, quan no s'havien jugat ni cinc minuts. I la segona, la de Chichua, just a l'inici del segon temps.

Malgrat els contratemps, el conjunt del Baix Llobregat ha començat amb avantatge gràcies a dos cops de càstig transformats per Alberto Millán. El VRAC ha capgirat el marcador i s'ha situat amb avantatge gràcies a una marca i a un cop de càstig, mentre que la Santboiana s'ha mantingut amb vida amb un assaig de Paolo Ragazzi transformat per Millán. Al descans s'hi ha arribat amb empat a 13.

Al segon temps s'ha decantat definitivament la balança cap al conjunt de Valladolid, més incisiu en atac. Dues marques gairebé consecutives han situat un 27-13 al marcador que deixava el partit pràcticament impossible per als catalans a falta de mitja hora per al final.

La Santboiana ha donat la cara, no s'ha rendit, tot i que ha estat víctima del desgast físic. Sense esma, el Quesos ha pogut furgar la ferida i exagerar el marcador amb tres assajos més. Els dos últims, jugant fins i tot amb inferioritat numèrica.

El VRAC, amfitrió

La Supercopa s'ha disputat a Valladolid per petició expressa del Quesos Entrepinares, que havia demanat ser l'amfitrió. A canvi, el club castellà es feia càrrec de les despeses d'organització, transport i allotjament de la Santboiana.

És la quarta derrota en cinc partits de la Santboiana, un equip que competeix però que li falta transformar en resultats la feina al camp.