PREMIER LEAGUE
Esports 10/09/2016

El City de Guardiola tenyeix Manchester de blau derrotant el United de Mourinho (1-2)

Dos derbis de Manchester en un: la primera part ha sigut un monòleg del City i la segona un setge del United a la caça de l'empat

Ferran Rigat
El belga Kevin De Bruyne ha sigut el millor jugador de City

BarcelonaQuan Sir Bobby Charlton va batejar Old Trafford com el Teatre dels Somnis, segur que s'imaginava partits a l'altura del derbi protagonitzat per Guardiola i Mourinho. Els dos tècnics, antagònics, han portat a una altra dimensió un dels partits més atractius del món. L'expectativa ha sigut tan gran que durant els 90 minuts del partit el món ha deixat de girar, l'únic que importava era com rodés la pilota a la gespa.

A Old Trafford s'han viscut dos partits en un de sol. Una primera part marcada al ritme del joc de toc visitant i una segona de dominada pel setge dels homes de Mourinho. Al final els 'citizens' han estat més encertats de cara a porteria (1-2) i han conquerit del derbi.

El guió no ha sorprès i els dos equips han sigut fidels a l'estil que marquen els seus tècnics. Els 'citizens', amb la pilota al peu, pressió alta i joc al camp contrari a partir de les combinacions de David Silva i Kevin De Bruyne. Els 'red devils', a mossegar com pit bulls en defensa per atacar amb la velocitat d'un llebrer. Els engranatges, però, no han funcionat igual de bé. De mica en mica s'han escalfat els motors de la maquinària de Guardiola. Sense fer mal marejaven els defenses locals, però a vegades el futbol és ben curiós.

Aleksandr Kolarov no aconseguia jugar des del darrere, i des de la línia de fons ha enviat la pilota al camp contrari. El jove Kelechi Iheanacho, més ràpid que Eric Baily, ha aconseguit pentinar una pilota que s'ha convertint en una assistència que De Bruyne ha acabat de fer bona. El belga ha aconseguit estirar la cama el mínim per deixar enrere Daley Blind i marcar el primer gol en el mà a mà contra David de Gea. Una contra que ha sigut un cop molt dur per al United. Les debilitats locals han anat a més, sobretot la desconnexió entre centrals i mig del camp.

El monòleg del City ha continuat i així ha arribat el segon. De Bruyne, referència en atac fent de fals 'nou' per la baixa d'Agüero, ha trobat un forat per xutar i la pilota ha tocat el pal, però ha caigut a peus de Iheanacho, que no ha perdonat. Tot semblava que acabaria en golejada visitant, però un errada de Claudio Bravo en el seu debut ha reanimat els 'red devils'. En una falta penjada des de la banda, no ha encertat a atrapar la pilota i Zlatan Ibrahimovic ha acceptat el regal i l'ha enviat al fons de la xarxa.

Comença la guerra tàctica

Al descans Mourinho ha donat entrada a Rashford, un autèntic revulsiu. El jove anglès ha sigut el més perillós d'uns 'red devils' que han canviat la dinàmica del partit. Així ha començat el setge constat a la porteria d'un Bravo que ha generat més dubtes que pilotes ha parat. Davant del nou context, Guardiola s'ha vist obligat a actuar. Fora un dels protagonistes, Iheanacho, per posar més múscul al mig del camp amb Fernando.

El de Santpedor no ha aconseguit que els seus homes tornessin a controlar la pilota. Tot i no dominar la possessió, sí que han tornat acostar-se amb perill a l'àrea de De Gea. De Bruyne ha continuat fent de les seves i per ben poc no ha aconseguit una altra diana, la tercera, perquè la pilota ha acabat altra vegada al pal.

El xiulet final cada cop estava més a prop de sonar i s'acabava el temps per a Mourinho. A deu minuts del final ha tret un defensa per posar més naus al davant. Totes les torres han pujat mirant de trobar el miracle i per ben poc el millor amic del United al derbi, Bravo, ha estat a punt d'ajudar-los. Una vegada més ha dubtat a l'hora d'atrapar l'esfèric i l'ha deixat mort, però en el ball de bastons per aconseguir-lo l'àrbitre ha xiulat falta.