Esports 23/08/2012

Tito-Mou, acte I

Nuria García
3 min

BARCELONAEl duel d'aquesta nit serà el primer entre Tito Vilanova i José Mourinho, el primer cop que els dos entrenadors es veuran les cares des que el de Bellcaire d'Empordà va assumir ser el primer entrenador de l'equip blaugrana, en substitució de Pep Guardiola. Serà el primer de, previsiblement, molts enfrontaments entre els dos tècnics, ja que el Barça i el Reial Madrid són dos equips condemnats any rere any a jugar-se totes i cadascuna de les competicions en disputa. I aquest any no serà una excepció.

Vilanova, que va tenir una estrena plàcida a la Lliga davant l'afició blaugrana contra la Reial Societat -l'equip va golejar per 5-1 i va mostrar un bon joc-, espera poder mantenir la bona dinàmica en el que és el primer repte important per a ell de la temporada. Un repte que el tècnic afronta amb la tranquil·litat que suposa saber que l'equip manté la filosofia de joc de les temporades anteriors, en què el Barça va superar en gairebé tots els enfrontaments el conjunt blanc. I també amb confiança després de veure la resposta de l'equip en l'estrena a la Lliga. Òbviament, l'excel·lent estat de forma amb què ha començat la temporada el crac argentí Leo Messi també és un dels motius que genera optimisme en la parròquia culer. Però tant Messi com Vilanova encara recorden aquella derrota 1-2 amb els blancs en l'últim duel, en Lliga. Aquest cop és el Barça qui ha de demostrar que és millor que el rival, a diferència de la major part de precedents recents.

Vilanova és conscient que la Supercopa no és el títol més important de tots els que el Barça es jugarà aquest any, però sap que l'aficionat culer està acostumat a celebrar triomfs contra el Reial Madrid en els últims anys i que "un títol és sempre un títol", com va afirmar ell mateix ahir. És per això que, tot i que el partit d'avui no marcarà la temporada -i més tenint en compte que encara queda la tornada al Santiago Bernabéu dimecres vinent-, sí que pot influir d'alguna manera en l'estat anímic. Tot i això, l'entrenador va assegurar ahir en la roda de premsa que no es jugava "res" en aquest partit i va afirmar, taxatiu: "És un partit important, sí, però vull viure la meva professió d'una manera tranquil·la. No podria fer bé la meva feina si pensés que si perdo un sol partit em cau el món a sobre, hi ha coses més importants a la meva vida". Vilanova va llançar un missatge de tranquil·litat, que el món no s'acaba avui passi el que passi i que tot just acaba de començar una temporada apassionant.

El partit d'avui, a més, servirà per mesurar forces i per saber com han treballat els dos conjunts per preparar la temporada. Tant el Barça com el Reial Madrid seguiran sent els grans dominadors de la Lliga i lluitaran per aconseguir una plaça a la final de la Lliga de Campions. Per tant, la primera presa de contacte servirà per saber quin serà el nivell que mostraran enguany.

El bon moment del Barça contrasta amb la cautela amb què s'afronta aquest partit des de Madrid. La temporada passada el club blanc va afrontar la Supercopa d'Espanya amb ànsies de revenja després d'haver perdut la Lliga i d'haver caigut contra els blaugranes a la Lliga de Campions la temporada anterior, però va estavellar-se contra un Barça que estava molt menys rodat que els blancs. Però aquesta temporada sembla que els dos equips s'han intercanviat els papers. El Barça arriba endollat i el Madrid amb dubtes després d'haver empatat contra el València en el primer partit de Lliga, en què la seva estrella, Cristiano Ronaldo, va passar desapercebuda. A més, José Mourinho va perdre Pepe, que no podrà jugar avui al Camp Nou per precaució després d'haver xocat de manera fortuïta amb Casillas.

Tito Vilanova va començar a pensar en el partit contra el Reial Madrid d'avui abans de jugar contra la Reial Societat diumenge a la Lliga i va incloure rotacions a l'onze titular. Sense Piqué, Iniesta i Alexis a l'onze titular i dosificant Cesc, Pedro i Puyol -que en principi està a punt per poder jugar avui-, Vilanova va donar descans a alguns jugadors perquè arribessin frescos al partit d'avui. Tot i que tothom diu que la Supercopa d'Espanya és un títol menor, és el primer de la temporada i guanyar-lo contra l'etern rival i en el primer enfrontament és temptador. Per això, tant Vilanova com Mourinho aniran a totes.

stats