BARÇA
Esports 21/06/2012

Tito Vilanova perfila els últims detalls del seu cos tècnic

El nou entrenador del Barça, Tito Vilanova, segueix perfilant quins seran els seus companys de viatge en aquesta nova etapa al Barça. A Jordi Roura i Edu Pons caldrà afegir-hi el nom del tècnic de porters.

Nuria García
2 min
Tito Vilanova perfila els últims detalls del seu cos tècnic

BARCELONA.El tècnic del Barça, Tito Vilanova, està perfilant ja els últims detalls del nou cos tècnic, els companys de viatge que l'acompanyaran en el seu nou viatge a la banqueta del club blaugrana. Als noms que ja s'han conegut -Jordi Roura com a segon entrenador, i Edu Pons, que s'integra a l'equip de preparadors físics- caldrà afegir-hi el nom de l'entrenador de porters, després que Juan Carlos Unzué marxés al Racing de Santander. El més ben situat per rellevar -lo és Josep Ramon de la Fuente, actualment tècnic de porters de l'Hèrcules, si bé encara no hi ha res oficial.

Ahir, segons va explicar Mundo Deportivo en la seva edició digital, Tito Vilanova es va reunir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb el director esportiu de futbol professional, Andoni Zubizarreta, per acabar d'enllestir el seu organigrama. El nou preparador físic, Edu Pons, a més d'Aureli Altimira i Paco Seirul·lo -que es mantindran en el cos tècnic-, també van participar en les reunions que es van dur a terme a Sant Joan Despí.

La intenció del club és presentar tan aviat com sigui possible l'organigrama tècnic de Vilanova i en principi la idea és fer-lo oficial abans que acabi aquesta setmana.

L'altre front que el club blaugrana té obert és el del fitxatge de Jordi Alba. En les pròximes hores, el Barça i el València tractaran de reprendre les negociacions pel lateral català i amb la intenció de poder enllestir aviat el traspàs al Barça. El màxim dirigent del València, Manuel Llorente, segueix demanant quinze milions d'euros pel jove defensa de 23 anys que es va formar a les categories inferiors blaugranes, però el Barça ara per ara no està disposat a pagar tant i ofereix un percentatge d'aquesta quantitat en forma de variables.

En tot cas, el fitxatge de Jordi Alba pel Barça ve avalat pels jugadors blaugranes que aquests dies comparteixen la concentració de la selecció espanyola amb ell a Polònia. Si diumenge passat, en una entrevista a l'ARA, el migcampista Xavi Hernández definia Jordi Alba com "un futbolista espectacular" i assegurava que el defensa estava "content" perquè estava "a punt de fitxar pel Barça", ahir va ser el torn d'Andrés Iniesta, que en una entrevista al Catalunya vespre Esports de Catalunya Ràdio va comentar: "Si finalment ve amb nosaltres, serà molt bo perquè és un gran jugador, molt ràpid, que combina molt bé amb els companys, té un bon toc de pilota... A més, ja ha estat al Barça, i això és un altre punt molt important".

Set jugadors del juvenil, al filial

El Barça va anunciar ahir que set jugadors del Juvenil blaugrana reforçaran el Barça B d'Eusebio Sacristán la temporada que ve a Segona A. Un porter -Miguel Bañuz-, dos defenses -Sergio Ayala, un central esquerre, i Alejandro Grimaldo, un lateral esquerre-, tres migcampistes -Patricio Gabarrón, que juga d'interior o de mig centre; Miguel Ángel Sainz-Maza, que és mitja punta, i Jordi Quintillà, interior esquerre- i un davanter -Jean-Marie Dongou-. Aquests set jugadors substituiran en part les tres baixes al filial que també va anunciar ahir el club blaugrana: el central Armando, el migcampista Martí Riverola i el porter Rubén Miño.

stats