PRIMER EQUIP
Esports 15/06/2012

Amb Tito Vilanova triomfa l'accent gironí al Barça

Toni Padilla
2 min
Amb Tito Vilanova triomfa l'accent gironí al Barça

Tito Vilanova signarà avui el contracte com a entrenador del Barça i oferirà la seva primera roda de premsa. L'entrenador de Bellcaire d'Empordà serà el primer tècnic gironí del Barça des de Domènec Balmanya. I Vilanova s'ha envoltat d'un grup de tècnics que en el seu moment van ser anomenats en to burleta per alguns entrenadors veterans del futbol base blaugrana com el "club dels gironins".

Alguns dels membres del cos tècnic de Vilanova formen part d'aquella "colla dels golafres" que durant els anys 80 residien a La Masia. Un grup de joves de ciutats massa llunyanes de Barcelona per poder tornar a dormir a casa seva cada dia. Uns joves que quan tornaven de Santpedor, Bellcaire d'Empordà, Cardedeu i Llagostera ho feien amb les bosses plenes de bon menjar que els donaven els seus pares i avis. D'aquí la fama de golafres que va acompanyar durant uns anys els Pep Guardiola, Tito Vilanova, Jordi Roura, Aureli Altimira i Jaume Torras. La majoria d'aquests noms poden formar part del cos tècnic de Vilanova, ja que Torras podria ser l'escollit per fer unes funcions similars a les que feia Estiarte amb Guardiola. Aquesta serà una de les incògnites que sabrem avui en la roda de premsa del nou tècnic.

La mà dreta de Vilanova serà Jordi Roura (Llagostera, 1967). Roura es va incorporar el 2007 al cos tècnic del Barça per passar a formar part de l'estructura d'observadors que havien muntat els també gironins Domènec Torrent (de Santa Coloma de Farners) i Carles Planchart (d'Arbúcies), dos homes que seguiran al cos tècnic aquestes pròximes temporades. Torrent i Planchart tenen molta experiència en el futbol gironí, en clubs com el Girona, el Palamós i el Palafrugell. En aquest últim club van coincidir amb Tito Vilanova.

Roura, recordat perquè Cruyff el va fer debutar amb el primer equip, però que es va retirar jove per una lesió, ja va treballar amb Vilanova al Terrassa, per exemple. Un altre dels canvis és l'ascens d'Aureli Altimira dins de l'organigrama perquè assumeixi el forat de Lorenzo Buenaventura. Un altre golafre , però en aquest cas no parlem d'un gironí.

L'altra incògnita del dia és saber qui serà l'entrenador de porters. I un dels candidats és de Castell d'Aro: Josep Ramon de la Fuente. Un altre home amb accent gironí per al primer equip del Barça.

stats