Esports 29/08/2012

Tito Vilanova diu que un Madrid ferit és encara més perillós

Tito Vilanova va explicar que creu que Madrid els anirà a buscar a la seva àrea perquè els blancs necessiten un gol. Mourinho es va dedicar a provocar els seus jugadors per motivar-los per al partit d'avui.

Albert Solé
2 min
Tito Vilanova diu que un Madrid ferit és encara més perillós

BARCELONA.Amb aquell aire de desmenjat que ha posat en pràctica en aquest inici de temporada, José Mourinho va sortir a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva de Valdebebas i va dir amb tota tranquil·litat: "Guanyar la Supercopa o no, guanyar el Barça o no... no són les meves prioritats". En aquest moment a molts madridistes se'ls va tallar la digestió, tot i que en la resta del seu discurs ahir va demostrar que aquest títol li importa molt més del que diu: va utilitzar l'arma psicològica per motivar els seus jugadors. Amb un punt a la Lliga en dos partits i la derrota al Camp Nou a l'anada, el Madrid encara no sap què és guanyar aquesta temporada i, a més, va deixar força mala imatge diumenge a Getafe: "El meu problema és només saber si la diferència de caràcter dels meus jugadors entre els dos primers partits i el de Getafe és una casualitat o una conseqüència d'un determinat perfil psicològic que els jugadors han construït. Vull veure quins jugadors tinc i amb quin perfil", els va etzibar perquè treguin les urpes contra el Barça, i en especial la seva estrella: "Cristiano ha jugat al nivell de la resta de l'equip, el poso al mateix sac".

I Tito, a la seva

Tito Vilanova no va voler burxar en la ferida del Madrid, tot i que sí que va assegurar que el fet que encara no hagin guanyat cap partit oficial "els fa encara més perillosos". El tècnic del Barça va treure importància a la situació del Madrid amb una comparació molt simple: "L'any del triplet nosaltres també vam començar amb 1 punt en dues jornades, és massa d'hora per treure conclusions".

Vilanova, però, va preferir parlar de futbol i del que s'espera trobar avui al Bernabéu: "Ens collaran a dalt perquè voldran marcar un gol i serà complicat. Nosaltres sabem que hem de marcar un gol allà per guanyar el títol". I va afegir: "El Madrid, sobretot d'inici, vindrà a buscar-nos, sempre ho fa allà. Històricament el Madrid sempre intenta fer un gol ràpid per crear-nos dubtes. Si al Bernabéu no tenim la capacitat de tenir la pilota patirem segur. El Madrid amb poca cosa farà gols". El de Bellcaire, a més, va restar importància al fet que el Barça, amb ell com a segon entrenador, no perdi un partit al Bernabéu des del 2008: "En cada partit contra el Madrid no importa mai el passat; en aquests partits no hi ha favorits, i sovint qui va de favorit acaba perdent".

Vilanova tampoc va tenir problemes per parlar de l'àrbitre del partit, Mateu Lahoz, un dels favorits de Mourinho: "Tots sabem que Lahoz és un molt bon àrbitre perquè arbitra igual per a tothom, però tots sabem que li agrada deixar jugar i no xiula totes les faltes".

Sobre el partit, Mourinho només va dir: "No crec en els guions dels partits, no puc imaginar què passarà. No imagino que defensaré bé 80 minuts per marcar al final. Si ells tenen la pilota, cal defensar bé. Si la tenim nosaltres, cal jugar sense preocupacions, sense pors, intentant marcar des del primer minut".

stats