EL COS TÈCNIC BLAUGRANA
Esports 26/06/2012

Tots els homes de Vilanova

Tito Vilanova ja ha decidit el seu cos tècnic. Els tres últims a arribar són José Ramón de la Fuente com a entrenador de porters, Eduard Pons com a preparador físic i Àlex Garcia com a scouter.

Nuria García
3 min
VILANOVA APOSTA PER LA CONTINUÏTAT I PER LA GENT DE CASA
 Tito Vilanova seguirà comptant amb gran part dels integrants del cos tècnic que hi havia fins ara. Entre els que seguiran hi ha Aureli Altimira (a l'esquerra del tècnic) i el doctor Ricard Pruna (a l'esquerra d'Altimira). Jordi Roura (al fons a la dreta) serà el seu home de confiança.

BARCELONA.Tito Vilanova ja ha acabat de decidir quins seran els seus companys al cos tècnic en aquest primer any com a entrenador del primer equip blaugrana. Ahir el club va confirmar els tres últims noms: José Ramón de la Fuente (entrenador de porters), Eduard Pons (preparador físic) i Àlex Garcia (departament de scouting ). Tito Vilanova coneix bé els seus companys dels anys en què ha fet de segon entrenador de Pep Guardiola al Barça. Amb ells ha treballat colze a colze durant aquests últims anys i, per tant, no ha volgut fer gaires canvis en el cos tècnic, només els que s'ha vist obligat a fer per cobrir les baixes dels que han marxat. Repassem, doncs, un per un, quins seran els companys de viatge de Tito Vilanova.

El tècnic de Bellcaire d'Empordà tindrà com a segon entrenador Jordi Roura (Llagostera, 1967), que fins ara -i des del 2007- havia format part de l'equip de scouting del primer equip blaugrana. Roura va ser jugador de les categories inferiors del Barça i va arribar a debutar en el primer equip de la mà de Johan Cruyff. Després de passar pel Múrcia i el Figueres, Roura es va retirar als 25 anys a causa d'una lesió. El Barça el va contractar per fer d'observador i va exercir aquesta tasca fins que el va cridar Tito Vilanova per treballar al Terrassa.

Com a entrenador de porters, el Barça tindrà una de les noves cares del cos tècnic: José Ramón de la Fuente (Castell d'Aro, 1970), que substituirà Juan Carlos Unzué, nou entrenador del Racing de Santander. De la Fuente va jugar de porter en diversos equips de Segona A, com ara el Palamós i el Barça B, entre d'altres, i a la categoria de bronze del futbol estatal també va vestir les samarretes del Nàstic, el Girona, el Sabadell i l'Écija. Quan va penjar les botes, va convertir-se en l'entrenador de porters de l'Hèrcules i, després d'un breu pas pel Racing com a tècnic auxiliar, va tornar al club alacantí de la mà del tècnic Juan Carlos Mandiá.

Altimira assumeix més poder

L'equip de preparadors físics del Barça seguirà tenint quatre integrants. La baixa de Lorenzo Buenaventura per motius personals la cobreix Eduard Pons, que puja al primer equip després d'haver estat el preparador físic del Juvenil A d'Òscar Garcia -abans també havia estat al Lleida, al Nàstic i a l'Almeria-. El tècnic de Sabadell va demanar a Pons que marxés amb ell al Maccabi Tel Aviv, on comença una nova aventura, però el Barça li va demanar al lleidatà que s'esperés a escoltar l'oferta i s'ha quedat. Pons s'incorporarà a l'equip de preparadors físics que comandarà Aureli Altimira (Cardedeu, 1968), que va arribar al primer equip amb Pep Guardiola i que, després de la marxa de Buenaventura, assumeix més poder. L'equip el completaran Paco Seirul·lo (Salamanca, 1945), que és al primer equip blaugrana des del 1994, i Francesc Cos (Terrassa, 1965), que va aterrar al Barça el 2004 després d'haver estat al Deportivo de la Corunya i a l'Escola de Bombers de la Generalitat.

El departament mèdic no patirà canvis i Ricard Pruna i Daniel Medina seguiran sent els doctors, mentre que Carles Naval, al club des del 1972, seguirà ocupant el càrrec de delegat, una funció que exerceix des de fa 26 anys.

Tampoc hi haurà cares noves entre els fisioterapeutes del primer equip. Roger Gironès, Jaume Munill, Emili Ricart i Juanjo Brau seguiran mimant els jugadors blaugranes quan s'hagin de recuperar d'alguna lesió o pateixin algun tipus de molèstia.

Mirar a les categories inferiors

Si quan es busquen jugadors per reforçar el primer equip la secretaria tècnica sempre mira primer cap a les categories inferiors, per acabar de definir el cos tècnic s'ha fet el mateix. I és per això que els tres últims tècnics que s'incorporen a l' staff de Tito Vilanova han passat, ja sigui com a jugadors o com a tècnics, pel futbol de base blaugrana.

L'últim a fer el salt ha estat Àlex Garcia (Barcelona, 1970). L'últim any, el tècnic va provar sort al Dinamo Tbilissi georgià, però ara torna a casa per cobrir la baixa que Jordi Roura deixa a l'equip de scouting . Garcia, juntament amb dos experts com Domènec Torrent (Santa Coloma de Farners, 1962) i Carles Planchart (Arbúcies, 1965), que es van incorporar al Barça amb Pep Guardiola, a Tercera Divisió. En definitiva, Tito Vilanova ha triat un cos tècnic format al Barça pràcticament al cent per cent.

stats