UN CLUB GLOBAL
Esports 24/04/2012

Tres culers xinesos al país de les meravelles

Albert Solé
2 min
Tres culers xinesos  al país de les meravelles

Xiel Bin, Xia Miao i Shang Yan són tres xinesos anònims que han semblat estrelles aquest cap de setmana. Han passat quatre dies a Catalunya fent turisme i amb una entrada per al Barça-Madrid garantida sense haver de pagar ni un iuan ni cap euro, i tractats a cos de rei. I tot gràcies al fet de ser les tres persones de la Xina -amb una excepció- que més saben del Barça i de Catalunya, i van demostrar la seva passió amb un vídeo, dels més d'11.000 participants d'un concurs fet en col·laboració pel FC Barcelona i Turisme Catalunya de la Generalitat a través de la xarxa social més potent a la Xina, Tencent Weibo.

La porta d'entrada a Catalunya per a molta gent del món és el Barça, i per això Turisme Catalunya ha buscat aquesta aliança, que al club li ha servit per posicionar-se en un país verge encara de futbol. "A la Xina el futbol és nou i encara no són de cap equip, per això aquest tipus d'accions a través de les noves tecnologies ens serveixen per posicionar-nos en aquest país abans que altres clubs", explica Dídac Lee, directiu del Barça i nascut a Figueres, però de pares xinesos de Taiwan. I el resultat no podia haver estat més òptim: 11.194 concursants i 6,5 milions de visites a la web del concurs. Tant el Barça com Turisme Barcelona no descarten tornar a repetir la iniciativa l'any que ve vista la repercussió del concurs.

El viatge dels tres culers xinesos també va ser un èxit, i l'únic que va fallar és el resultat del Barça contra el Madrid. Van arribar dijous al migdia, i divendres Dídac Lee els va acompanyar a visitar el museu Dalí de la seva ciutat, Figueres, i el barri vell de Girona. Dissabte al matí van anar a veure les caves Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia, i a la tarda abans del clàssic van atendre les càmeres d'Ara TV i van demostrar que realment són fans del Barça de debò. Diumenge van pujar a Montserrat i ahir van quedar bocabadats amb la festa de Sant Jordi, abans de tornar cap a casa avui al matí.

La guanyadora es queda a casa

Els tres xinesos que han estat aquests dies a Catalunya són el segon, el tercer i el quart en el concurs perquè la guanyadora no va poder venir per un problema burocràtic. Xen Ju Sun és professora d'una escola i apassionada pel Barça: es va guanyar el cor del jurat del concurs amb un vídeo en què se la veia a la classe, amb nens de 3 o 4 anys, i ella deia el número d'un dorsal, i els nens i nenes, a l'uníson, deien el nom del jugador del Barça. Ju Sun, però, no ha pogut viatjar a Barcelona perquè el govern xinès no li va voler donar el visat perquè ella és de la mateixa zona de la Xina d'on són la majoria dels seus compatriotes que viuen a Catalunya, i no es van voler arriscar que no tornés. Coses que passen a la Xina.

stats