ESPANYOL
Esports 04/02/2012

Tres reforços per pensar en Europa

Nuria García
2 min
Coutinho i Kalu Uche podrien debutar avui (18 hores) a San Mamés contra l'Athletic. Per contra, Víctor Sánchez (01) s'ha quedat a Barcelona.

BARCELONAL'Espanyol afronta la segona volta de la Lliga amb optimisme i ambició. La feina feta durant el mercat d'hivern s'ha transformat en tres incorporacions a cost zero -Philippe Coutinho, Kalu Uche i Víctor Sánchez-, que han generat il·lusió entre els aficionats periquitos. Tot i que des del club ho diuen amb la boca petita, Europa sembla no ser ja una utopia per als blanc-i-blaus. "En el futbol mai saps què pot passar. Ara tenim els mitjans i això, unit a la feina que està fent el Mauricio [Pochettino], fa que tinguem més possibilitats d'aconseguir alguna fita important", reconeix el director esportiu de l'equip, Ramon Planes. "Europa? Cal anar setmana a setmana. Si les circumstàncies, el treball i tota la resta són favorables, segurament sí que podrem aconseguir aquest objectiu", afegeix Planes.

I és que a l'Espanyol estan satisfets amb la feina feta al mercat d'hivern. "L'objectiu era dotar l'equip de més potencial de cara a la segona volta, que sempre és complicada. Estem contents", diu Planes. Una de les claus que han ajudat a tancar aquestes tres incorporacions és "la paciència", ja que el club periquito ha portat les negociacions amb tranquil·litat i en silenci, sense sentir-se pressionats. "Els tres són bons jugadors, Víctor i Uche tenen molta experiència i són uns valors segurs, mentre que Coutinho és un jugador de molt nivell. I que hi hagi nivell a la plantilla és positiu per a l'entrenador", diu Planes.

De fet, el director esportiu blanc-i-blau destaca la incorporació del brasiler de l'Inter de Milà, un jugador que pretenien diversos clubs. "La seva arribada fa entrar l'Espanyol amb unes expectatives importants dins el panorama del futbol nacional i també de l'internacional. Hem fet una operació que ningú esperava", comenta Planes, satisfet.

Baixes i renovacions

Però en el mercat d'hivern l'Espanyol necessitava prescindir de jugadors per poder fitxar. Kameni i Dátolo, amb fitxes elevades, van ser els jugadors que van sortir del club abans de pensar en reforços. "Tothom parla dels fitxatges, però donar sortida a aquests jugadors que tenien fitxes importants ha estat molt important. Amb menys dels seus salaris [els de Kameni i Dátolo] tenim tres jugadors que ens poden aportar moltes coses", diu Planes. I és que en l'última junta d'accionistes es va anunciar que un dels objectius era rebaixar el cost del primer equip.

Ara, el següent objectiu de Planes és assegurar la continuïtat de la plantilla. "Treballem perquè els jugadors importants segueixin, l'afició pot estar tranquil·la", afirma Planes, que avisa: "L'Espanyol va apostar per ells i en el món del futbol és difícil que et donin una oportunitat. Crec que és just i és de llei que l'Espanyol tingui en aquest sentit un reconeixement per part dels jugadors".

Coutinho i Uche, convocats

De fet, en el partit que avui enfrontarà els periquitos a l'Athletic Club (18 hores, Gol TV i Canal + Liga) a San Mamés, Philippe Coutinho i Kalu Uche podrien debutar. El tècnic, Mauricio Pochettino, els va incloure en la llista de convocats per viatjar a Bilbao ja que, segons el seu parer, "Coutinho té una dinàmica de més entrenaments amb l'Inter però Kalu arriba amb més retard, tot i que els dos estan bé físicament i poden disputar el partit a San Mamés sense problemes". Per al partit d'aquest vespre són baixa Jordi Amat, afectat per un procés febril, a més dels lesionats Pandiani, Álvaro, Javi Márquez, Cristian Álvarez, Mattioni i Sergio García.

stats