LESIONATS
Esports 21/09/2012

Tres noms per suplir Piqué i Puyol per al clàssic

Si Piqué i Puyol no es recuperen a temps per jugar contra el Madrid (7 d'octubre), Tito haurà de triar entre Mascherano, Bartra i Song. Té tres partits abans del clàssic per fer proves i decidir.

Albert Solé
2 min
Marc Bartra, entre Dani Alves i Sergi Roberto, a l'entrenament d'ahir al matí a la Ciutat Esportiva.

BARCELONA.Ni Gerard Piqué ni Carles Puyol estan descartats encara per jugar el partit contra el Madrid el 7 d'octubre, però amb les seves lesions són dubte seriós per arribar a temps al clàssic, i només falten 16 dies. Piqué es va lesionar dimecres en els primers minuts contra l'Spartak de Moscou. Té un esquinç al terç mitjà del peu esquerre i s'estarà entre dues i tres setmanes de baixa. I Puyol dissabte passat a Getafe es va fer un estirament del lligament encreuat posterior del genoll esquerre, i el pronòstic va ser de 4 o 6 setmanes de baixa.

Si els dos centrals van a ritme en la recuperació arribaran justets per al Madrid, i si no es perdran el partit segur. Quines alternatives té Tito Vilanova? A la plantilla té quatre centrals per poder-los suplir, però amb Andreu Fontàs de moment no hi compta -a l'estiu li van buscar una sortida però al final es va quedar-, i seria una gran sorpresa que el tècnic pensés en el de Banyoles com una alternativa per jugar contra el Madrid. Així, només té tres jugadors per a dues posicions: Mascherano, Alex Song i Marc Bartra. L'argentí sembla que hauria de tenir una de les dues places assegurades al centre de la defensa. Tot i no ser un central, l'any passat Guardiola el va reciclar i el seu rendiment va ser més que excel·lent, tot i que ha començat aquest curs amb algunes errades i generant alguns dubtes. Entre Song i Bartra s'hauran de disputar l'altra plaça. Dimecres, quan Tito va haver de triar entre ells dos per suplir Piqué, lesionat, va optar pel camerunès per protegir Bartra, segons va explicar, i Song va fer un mal partit per la seva incomoditat de jugar per primer cop de central amb el Barça. Abans del clàssic el Barça disputarà tres partits (Granada, Sevilla i Benfica) en què podrà fer proves i escollir els millors substituts de Piqué i Puyol per a un partit de màxim nivell.

Jordi Alba ja s'entrena

El lateral esquerre Jordi Alba, absent en els dos últims partits del Barça a causa d'una forta grip, va tornar a entrenar-se ahir amb el grup. Alba es va perdre el partit de Getafe i també el de dimecres a la nit a causa d'una grip que fins i tot el va obligar a ser hospitalitzat i a ser tractat amb antibiòtics perquè la febre no remetia, però sembla que ja podrà jugar demà contra el Granada al Camp Nou (22 h).

Rosell vol renovar Messi

"El contracte de Leo Messi acaba el 2016, quan acaba el nostre mandat. Crec que seria una irresponsabilitat no lligar els contractes que acaben aquell any abans d'acabar el nostre mandat", va dir ahir el president del Barça, Sandro Rosell, en una entrevista a Catalunya Informació.

stats