Esports 06/03/2011

Valdés torna per ser decisiu un altre cop

El Barça es va dosificar clarament, començant per l'alineació del partit. Un que no es va guardar forces és Víctor Valdés, que tornava ahir, i va ser clau un altre cop. La incògnita per dimarts és Puyol.

Albert Solé
2 min
Valdés torna per ser decisiu un altre cop

Barcelona.Com no podia ser d'una altra manera, quatre dies abans de rebre l'Arsenal al Camp Nou en el partit més important de la temporada fins al moment, i jugant contra un Saragossa ple de baixes, Guardiola va plantejar el partit d'ahir pensant en dimarts.

De l'equip titular habitual, el que tothom ja coneix com equip de gala, el tècnic va reservar Andrés Iniesta -que havia sigut titular en tots els partits de Lliga fins ara-, Sergio Busquets, Abidal i David Villa. Els únics pesos pesants que van sortir d'entrada van ser Valdés -acabava de rebre l'alta-, Alves i Messi -ho volen jugar tot sigui com sigui-, Xavi -tot just va tornar a València d'una lesió i ja havia descansat-, Pedro -va tenir descans a Mestalla- i Piqué, que està sancionat a la Champions, era obvi que seria titular ahir.

Pep Guardiola, així, va repartir al màxim els minuts entre els titulars en els tres partits d'aquesta setmana perquè arribin tan descansats com sigui possible al transcendental partit contra l'Arsenal. De fet, es va notar que l'equip sencer va pensar des del primer minut en el partit de Champions, ja que es va notar certa ansietat en el joc del Barça per mirar de solucionar-lo abans del descans per poder regular-se en la represa. En la segona meitat el Barça va baixar massa les revolucions del joc, i el Saragossa, quasi sense voler, va tenir un parell d'ocasions per empatar el partit. En una d'aquestes ocasions Víctor Valdés va tornar a ser decisiu per aconseguir els tres punts. Sinama Pongolle el va encarar en l'un contra un per una distracció de Piqué, i el porter blaugrana va desviar la pilota amb un peu d'una manera magnífica. Valdés s'ha perdut tres partits per lesió -substituït per Pinto de manera sòbria-, però arriba a punt i en forma per al gran partit de dimarts.

I Puyol?

D'aquesta manera, l'onze inicial del partit contra l'Arsenal està cantant i serà el famós equip de gala, amb l'únic dubte del capità, i la baixa obligada de Piqué. Carles Puyol encara no té l'alta mèdica, i ja fa més d'un més que no juga un partit, cosa que el descartaria d'entrada per a un partit tant important, però el pes de Puyol en partits de Champions és molt gran. Tito Vilanova va explicar com està el capità: "Avui, més que res, si no ha jugat és per precaució. Veurem com evoluciona als entrenaments, però té opcions de jugar". En tot cas, si no arriba a temps, Abidal ha demostrat la seva solvència com a central en la majoria de partits en què ha faltat el capità.

stats