PRIMERA DIVISIÓ
Esports 07/10/2012

El futbol directe del Llevant decideix el derbi amb el València (1-0)

Un gol de Martins després d'una assistència del porter del Llevant Munúa ha donat els tres punts a l'equip 'granota'

Efe
3 min
Martins, celebrant el gol del Llevant contra el València

ValènciaL'eficiència del Llevant, que es va mostrar còmode amb el domini territorial del seu rival, va poder amb la ineficàcia del València, un equip feble en defensa, amb més voluntat que qualitat al centre del camp i sense arribada en atac. El Llevant va fer el futbol que més li agrada, el que és capaç de generar sobretot quan guanya, tal com va fer avui després del gol de Martins.

Encara que el València va tenir gairebé sempre la pilota, les seves aproximacions a la porteria local amb prou feines van fer mal i al final, quan el partit es va obrir, els locals van disposar de més d'una opció per ampliar el seu avantatge.

El València ja va controlar el partit des dels primers minuts, encara que sense ser capaç de resoldre les ocasions de gol de què va disposar. Al davant, el Llevant esperava amb la intenció de sorprendre al contraatac. Al minut 22 va disposar l'equip local de la seva primera opció per demostrar les seves virtuts i la va aprofitar. Un servei llarg de Munúa va arribar a Martins, que es va anar per velocitat dels centrals i no va donar opció a Guaita en la seva rematada.

El partit s'havia posat on volia el Llevant i el València es va descontrolar durant alguns minuts, fins que passada la mitja hora de joc va reprendre el control del partit, encara que sense ocasions clares per batre Munúa. El xoc va arribar al descans amb més intensitat que futbol, amb la pilota gairebé sempre en poder del València, amb un Llevant molt despert a l'hora d'aprofitar el seu futbol de contraatac.

El segon temps va començar amb la mateixa tònica: la pilota era per al València i el Llevant buscava el segon gol al contraatac, però tots dos equips estaven imprecisos i les seves accions ofensives no creaven perill.

Cap equip va perdre la paciència. El València, tot i la urgència del resultat, intentava avançar amb un cert criteri, encara que li fallava la definició. El Llevant mantenia l'esperança de mantenir l'avantatge, encara que cada vegada es jugava més a prop de la porteria de Munúa. Passat el quart d'hora del segon temps, el domini del València era absolut, encara que sense profunditat.

Juan Ignacio Martínez va tractar de donar oxigen al seu equip amb tres canvis gairebé consecutius, però el seu equip acusava l'esforç i no tenia fluïdesa: tot just arribava a la porteria de Guaita. Per contra, el València jugava molt a prop de la meta rival, però tot just posava en perill el Llevant, que va afrontar el tram final del partit ficat en la seva àrea per defensar les escomeses, més freqüents que perilloses, del València.

Quan el temps se li acabava el València i el partit ja estava completament trencat, va tornar el Llevant a tenir opcions de gol, fins a quatre, ja en els deu minuts finals d'una confrontació resolta amb les armes que caracteritzen a aquest equip, davant un rival amb moltes mancances.

Fitxa tècnica:

Llevant: Munúa, Pedro López, Ballesteros, David Navarro, Juanfran, Diop, Iborra (Míchel, m.69), El Zhar (Pedro Ríos, m.72), Barkero, Juanlu (Rubén, m.72) i Martins .

València: Guaita, Joao Pereira (Barragán, m.76), Rami, Víctor Ruiz, Cissokho, Gago, Tino Costa (Parejo, m.63), Saved, Jonas (Valdez, m.68), Jonathan Viera i Soldat .

Gol: 1-0, m.22: Martins.

Àrbitre: Del Cerro Grande (madrileny). Va amonestar pel Llevant a Munúa, Ballesteros, Martins, Míchel i Juanlu i pel València a Víctor Ruiz, Jonas, Viera, Valdez i Tino Costa.

stats