LIGA ENDESA
Esports 04/04/2015

Guillem Vives lidera el triomf del València sobre un Morabanc Andorra lluitador (95-91)

L'encert en els tirs lliures ha decidit en els darrers segons un partit molt igualat

Jordi Trías (Morabanc) defensat per un altre català, Pau Ribas,

ValènciaEl València Basket s'ha retrobat amb la victòria a la Lliga Endesa en derrotar a un MoraBanc Andorra atrevit que ha somiat en el triomf fins els darrers minuts (95-91). El base català Guillem Vives ha donat força als locals amb onze punts consecutius quan estaven bloquejats i l'Andorra s'havia fet amb el comandament del partit, i en el tram final, ell, Pau Ribas i Rafa Martínez han estat claus amb triples i sang freda des de la línia dels tirs lliures.

El València ha començat el partit amb la intenció de controlar des de la defensa i el seu bon treball el duel. La rotació d'ambdós entrenadors ha obert el partit. En un primer moment els locals s'han escapat (27-14, m.11) però els punts de Betinho han estat claus en la reacció andorrana, gràcies a l'encert en els llançaments des de la línia de 6'75. El València ha millorat la seva línia de pressió i aquesta major intensitat, unida al bon treball ofensiu d'un inspirat Vladimir Lucic, han donat la volta al marcador (43-37, m. 20).

Carles Duran ha intentat canviar el guió del partit i després del descans el seu equip ha jugar amb les mateixes armes que l'Andorra, bàsicament el tir exterior, però no li ha sortit bé i amb un inspiradíssim Bogdanovic, l'Andorra s'ha posat per davant (55-58, min. 27). Quan pitjor estaven els locals ha aparegut Vives. Amb onze punts seguits , el duel ha patit un nou gir. Els visitants han aprofitat el descans de Vives per llançar un nou atac. Víctor Sada ha explotat els avantatges del seu equip fins posar-lo en el camí de portar-la seva quarta victòries seguida (75-79, m. 34).

I quan la Fonteta ja veia el partit més perdut que guanyat, el València ha despertat. Ribas ha manat i l'equip valencià, amb un bon treball de Lishchuk i Rafa Martínez, ha superat la defensa andorrana. El xoc ha entrat igualat en l'últim minut i els tirs lliures ho han decidit tot. Un error de Bogdanovic i un altre de March Blanch han marcat el destí de l'Andorra.

València Basket (24+19+26+26): Vives (20), Rafa Martínez (21), Sato (-), Harangody (6), Dubljevic (7) -cinc titular- Ribas (17), Nedovic (2), Lishchuk (3), Lucic (13) i Loncar (6).

MoraBanc Andorra (14+23+30+24): Schreiner (10), David Navarro (13), Betinho Gomes (17), Bogdanovic (18), Jawai (14) -cinc titular- Sada (7), Trias (2), Bogris (-), Green (2) i Blanch (8)

Àrbitres: Pérez Pérez, Martínez Fernández i Pérez Nin. Eliminats per faltes Gomes (m.38) i Schreiner (m.39).