LLIGA BBVA

El València s'alia amb les Nacions Unides en la lluita per a la igualtat de gènere

L'acord és amb UN Women, organisme que treballa per a la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones arreu

Inspirat en l'acord entre el Barça i UNICEF, el València ha presentat a Nova York una nova aliança d'un club de futbol amb les Nacions Unides, concretament amb UN Women, organisme que treballa per a la igualtat de gènere i l'empoderament de les dones arreu.El club es compromet amb aquest conveni a fer bandera de la lluita contra la discriminació per qüestió de gènere. I donarà, els pròxims quatre anys, una quantitat econòmica semblant a la que dedica el Barcelona a UNICEF –1,5 milions d'euros l'any– a UN Women per cobrir despeses regulars de l'entitat, cosa que els diferencia dels blaugrana, que paguen programes concrets d'UNICEF.

L'equip valencià lluirà, a més a més, el logotip de UN Women a la part del darrera de la seva samarreta en tots els partits europeus (disputaran la prèvia de la Lliga de Campions la pròxima temporada) i amistosos –el primer demà, a Ohio, contra un rival de l'MLS, el Columbus  Crew–. I, entre d'altres, participarà també en l'organització d'actes diversos, com un duel entre equips mixtes que se celebrarà l'any que ve a Nova York, seu de les Nacions Unides.

Convençuts de la necessitat d'internacionalitzar la seva marca, el València considera aquest un acord clau. L'àmplia delegació del club que ha estat a la seu de les Nacions Unides en la presentació del conveni i també la presència de diversos representants de l'organisme i de la diplomàcia internacional  –els ambaixadors d'Espanya, Singapur i Finlàndia–  així ho han simbolitzat.

Pel València, han assistit a l'acte la seva presidenta, Lay Hoon Chan (única presidenta de la Lliga); el president executiu, Amadeo Salvo; tota la plantilla del primer equip, i dos dels ex-jugadors més carismàtics de l'entitat: David Villa, ara capità del New York City Football Club, i Mario Kempes, comentarista d'ESPN, que té la seu a pocs quilòmetres de Manhattan.

Phumzile Mlambo-Ngcuka, directora executiva de UN Women, que avui ja vestia la samarreta taronja del València amb el logotip de l'organisme que dirigeix a la part del davant del jersei, ha destacat la importància de vehicular a través del futbol el seu programa 'He for she', que tracta de convertir homes i nens en motors de la lluita per a la igualtat de gènere i l'empoderament de la dona. "L'Esport ha de servir per lluitar contra els estereotips de gènere, la violència, la discriminació envers la dona i per ajudar en el seu empoderament", ha convingut. I ha prosseguit: "Els jugadors del València són un model per a molta gent i volem que liderin amb el seu exemple el comportament dels seus seguidors de tot el món".

Lay Hoon Chan, per la seva part, ha subratllat que el València treballa per a la igualtat des de dins del propi club –un 50% dels seus empleat són dones– i també el nombre creixent d'aficionades que cada cap de setmana són a les graderies de Mestalla. Per a la presidenta txè el conveni amb UN Women és "motiu d'orgull".