PRIMERA DIVISIÓ
Esports 29/09/2012

El València suma un triomf important davant del Saragossa (2-0)

L'argentí Fernando Gago ha liderat els locals i els visitants no han aprofitat l'expulsió de Feghouli

ValènciaEl Saragossa es va deixar veure en els minuts finals del primer temps i es va fer amb la pilota quan tenia un home més, però mai va donar la sensació de poder sumar davant un rival que li va fer un gol en cada temps, que va disposar de diverses ocasions i que per primera vegada aquest any va acabar amb la porteria a zero. Des del principi la millor notícia per al València va ser la presència de Gago. El jugador argentí va donar a l'equip l'equilibri que li havia faltat en els últims partits.

La millora del València, unida al gol de Feghouli abans del primer quart d'hora, van donar calma l'equip local i van crear dificultats al Saragossa, a qui li costava embastar el seu joc. Les seves arribades a la porteria de Guaita es produïen gairebé sempre en jugades a pilota parada i amb poc perill. Passat el minut 30, i després d'una acció en què els jugadors locals van reclamar penal per un enderrocament a Joao Pereira, el partit va canviar i el Saragossa va assumir el protagonisme que fins aleshores havia estat l'equip local.

Els seus jugadors del centre del camp es van fer amb la pilota i els seus davanters van disposar d'alguna ocasió en la llançaments llunyans de Montañés o Postiga, en una fase del partit en què seva va ser la iniciativa. Així es va arribar al descans després d'una primera part de superioritat local, però que va concloure amb el millor joc fins a aquest moment del conjunt aragonès.

L'inici de la segona part va estar marcada per l'ocasió més clara del Saragossa fins a aquest moment, en una pilota de Víctor al travesser, poc abans que el valencianista Joao Pereira es veiés obligat a retirar lesionat. La rèplica a l'oportunitat de Víctor va ser una pilota de Jonas al pal (m.55) en una fase del partit més oberta i d'anada i tornada que la primera part, amb opcions davant les dues porteries. Tan a prop estava el 2-0 com el 1-1, però va arribar el segon gol local.

Una penetració de Soldado i Barragán va propiciar el 2-0 marcat per Viera, però la immediata expulsió de Feghouli, amb gairebé mitja hora de joc per davant, va fer el que partit continués obert. El València va passar a jugar amb un 4-4-1, amb Soldado només en punta, mentre que el Saragossa va voler fer-se amb la pilota. Amb la intenció d'aconseguir-ho, el seu tècnic, Manolo Jiménez, va donar entrada a Movilla i Edu Oriol.

El Saragossa va fer notar la seva superioritat més en la possessió de la pilota que en la creació de perill, però el València va disposar de les seves opcions a la contra i prop va estar d'aconseguir el tercer gol i arrodonir el marcatge d'un partit en què va patir, però en el qual, en termes generals, va ser millor que el conjunt aragonès.

Fitxa tècnica:

València: Guaita, Joao Pereira (Barragán, m.49), Rami, Víctor Ruiz, Cissokho, Gago, Tino Costa, Feghouli, Jonas, Jonathan Viera (Saved, m.72) i Soldado (Valdez, m.85) .

Saragossa: Roberto, Sapunaru, Álvaro, Paredes, Abraham, José Mari (Edu Oriol, m.71), Romaric (Aranda, m.60), Víctor, Apoño, Montañés (Movilla, m.71) i Hélder Postiga.

Gols: 1-0, m.12: Feghouli. 2-0, m.59: Jonathan Viera.

Àrbitre: Pérez Montero (comitè andalús). Va amonestar pel València a Tino Costa i Soldado, i José Mari i Sapuranu. Va expulsar per acumulació d'amonestacions a Feghouli (m.62).