Esports 23/06/2012

El València no cedeix amb el preu de Jordi Alba

Manuel Llorente segueix ferm en les negociacions per portar Jordi Alba al Barça. El president del València, a més, juga amb l'interès del Manchester United per aconseguir els serveis del lateral català.

Toni Padilla
2 min
Jordi Alba amb una aficionada a la selecció espanyola ahir abans d'entrenar-se a Donetsk.

BARCELONA.El València no està disposat a desprendre's fàcilment de Jordi Alba, un dels seus jugadors amb més bon cartell. L'entitat valencianista segueix encaparrada a no cedir ni un sol cèntim dels 15 milions d'euros que desitja per permetre que Alba torni al club on es va formar, una xifra que el Barça no està disposat a pagar.

La situació ja estava prou clara després de diverses converses entre el president, Manuel Llorente, i diversos directius i responsables del Barça, com ara Zubizarreta i Bartomeu. Però ara el València, segons informava ahir el diari esportiu de València Superdeporte , ha enviat una carta per formalitzar la seva exigència i l'hipotètic preu del traspàs. Segons diverses fonts, la proposta del Barça, de moment, només supera els 12 milions d'euros a través de les variables.

Les negociacions per Jordi Alba s'han complicat aquesta setmana durant les últimes hores, ja que Manuel Llorente, el president del València, està enfadat amb el Barça per un episodi que afecta el futbol base de tots dos clubs. El president xe no veu bé que el club blaugrana hagi fitxat dos jugadors de 12 anys per incorporar-los a La Masia i amenaça de fer pagar al Barça aquesta "traïció": "Això ho pagaran car. Han trencat el codi ètic que existeix entre els clubs. No es pot entendre que una entitat amb aquest pressupost vagi fitxant nens de 12 anys", va dir dijous Llorente, que guanya temps a l'espera de veure el paper de Jordi Alba a l'Eurocopa, ja que cada aparició del lateral a Polònia i Ucraïna pot fer pujar el preu del futbolista de l'Hospitalet de Llobregat. Alhora, però, el València prefereix vendre Alba abans de finals de juny per poder incloure els diners del fitxatge dins d'aquest últim exercici, que el València tanca amb una forta pèrdua de diners.

A més, Jordi Alba també és a l'agenda del Manchester United, que podria arribar a oferir-ne 20 milions d'euros, però el jugador ja ha comunicat al València que només hi ha una opció que li agrada per al seu futur: fitxar pel Barça. El club valencià, però, aprofita l'interès del United per intentar aconseguir més diners pel seu traspàs. El Barça, per la seva banda, espera un gest del jugador i els seus representants per forçar que el València obri la porta del Camp Nou al lateral.

Javi Martínez, complicat

El Barça també segueix treballant per aconseguir un jugador que pugui jugar de central. Un dels noms que ha sonat és Javi Martínez, malgrat que l'Athletic Club no es vol vendre el jugador navarrès. Ara, segons el diari As , el Bayern Munic està disposat a pagar els 40 milions d'euros que demana l'Athletic Club per deixar marxar el seu futbolista i, a més, pagaria prop de set milions d'euros de salari al jugador navarrès. El Bayern li oferiria un contracte de quatre o cinc temporades i un projecte ambiciós, amb la mirada posada a aixecar la Champions, una competició de què els de Munic són els actuals subcampions.

Javi Martínez, doncs, ara mateix té més opcions de seguir a Bilbao o de marxar cap a terres alemanyes, ja que el Barça no pot oferir més de 20 milions pel futbolista.

stats