EUROPA LEAGUE
Esports 07/04/2012

El València torna a somiar a Europa

L'equip d'Unai Emery va golejar per 4-0 l'AZ Alkmaar i jugarà les semifinals de l'Europa League contra l'Atlètic de Madrid. L'altra semifinal serà Sporting Club de Portugal-Athletic.

Ara
2 min
Els jugadors del València celebrant un dels gols que van aconseguir contra l'AZ Alkmaar.

VALÈNCIA.El destí ofereix al València la possibilitat de revenjar-se esportivament de l'Atlètic de Madrid. Ara fa dos anys els dos equips es van trobar als quarts de final de l'Europa League, una eliminatòria que s'hauria pogut decantar a favor dels valencianistes si s'hagués xiulat una agafada a dins de l'àrea al davanter del València Nicola Zigic durant els últims minuts del partit de tornada, al camp de l'Atlètic de Madrid.

Aquesta història, potser oblidada pels aficionats de l'Atlètic de Madrid, sí que és ben recordada a Mestalla, on no s'oblida com aquella eliminatòria es va resoldre a favor de l'equip entrenat llavors per Quique Sánchez Flores gràcies al doble valor dels gols marcats fora de casa. El partit d'anada va acabar amb empat a dos a Mestalla i la tornada es va tancar sense gols. Però molt poc abans del final es va produir la jugada clau: era el minut 86 de partit i l'àrbitre alemany Florian Meyer va considerar que no hi havia penal sobre Zigic, que va acabar amb la samarreta totalment estripada per culpa de l'estrebada que li va fer el defensa Juanito, que va impedir que el serbi rematés de cap. Zigic va protestar i la imatge que ha perdurat és la del serbi amb aquella samarreta negra completament estripada just per sota de l'escut. La samarreta va quedar en mans del delegat del València i el club encara la conserva a les seves instal·lacions.

Aquella acció va tenir lloc el 8 d'abril del 2010 i tant el president del València, Manuel Llorente, com algun dels protagonistes del partit han tornat a recordar l'episodi. Llorente va comentar després de derrotar en quarts de final l'AZ Alkmaar que durant aquell partit d'ara fa dos anys "li haurien d'haver trencat la cama a Zigic perquè hagués xiulat penal". Pablo Hernández, que va disputar els duels del 2009, va afirmar que el retrobament amb els matalassers li ha fet refrescar la memòria sobre el que va passar i que espera que no es repeteixi.

stats