MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 27/11/2011

Vettel fa la 15a 'pole' i supera el rècord de Mansell

Nuria García
2 min

BARCELONAEl Gran Premi del Brasil tancarà la temporada de Fórmula 1 del 2011. I ho farà com un reflex del que ha estat tot any, amb Sebastian Vettel sortint des de la primera posició de la graella. L'alemany, ja campió des de fa setmanes, va marcar ahir a Interlagos la quinzena pole position de la temporada i, per tant, va superar el rècord de 14 que tenia Nigel Mansell des del 1992 i que l'alemany ja havia igualat a Abu Dhabi. De fet, Vettel, al volant del seu Red Bull, va ser l'únic pilot capaç de rodar en un 1:11 en una sessió d'entrenaments oficials marcada per l'amenaça constant de pluja. No va ploure per evitar les voltes ràpides dels pilots, però la previsió indica que per avui, la pluja serà la convidada d'excepció de l'últim Gran Premi de la temporada.

Tot i que el número 1 ja es coneix des de fa setmanes, l'última cursa de l'any encara ha de decidir moltes coses. La primera, el subcampionat. Button, Alonso i Webber se'l disputen. Button parteix amb avantatge, ja que té 10 punts més que Alonso i 22 més que Webber. De fet, per ser segon del Mundial, l'asturià necessitaria sumar 11 punts més que el britànic -ja que, en cas d'empat, Button acabaria al davant d'Alonso per haver guanyat tres curses, contra només un triomf del de Ferrari aquesta temporada-. Webber, per la seva banda, ho té un pèl més complicat. Ahir, en els entrenaments oficials, va superar els seus dos rivals, però avui necessitaria ser primer i esperar que Button acabés novè o més enrere.

Alguersuari, contra els Sauber

El català Jaume Alguersuari va aconseguir ahir la tretzena posició en els entrenaments oficials, però amb un cotxe pensat més per a la cursa, en què es preveu pluja. Alguersuari té la intenció de tancar la temporada de la millor manera possible: puntuant. I és que l'objectiu de Toro Rosso no és altre que acabar l'any en la setena posició del campionat de constructors i superar Sauber, que ara l'avantatja per només un punt. Ahir Alguersuari i el seu company, Sebastien Buemi, van fer part de la feina, classificant-se al davant dels Sauber de Kobayashi i de Checo Pérez, i avui esperen arrodonir-ho a la cursa.

stats