MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 24/06/2012

Vettel takes his 33rd pole position equalling Clark and Prost

Nuria García
2 min
'POLE POSITION', SINÒNIM DE TRIOMF? 
 Sebastian Vettel sortirà primer a València per tercer cop consecutiu.  Les dues curses anteriors (2010 i 2011), el bicampió alemany va transformar  la pole position en victòria. Repetirà aquest any?

BARCELONALa temporada 2012 és la més igualada dels últims temps, la més incerta. En les set curses que s'han disputat, hi ha hagut set guanyadors diferents i el Mundial està d'allò més emocionant. "És més difícil predir el nom del guanyador de la cursa que els resultats de l'Eurocopa de futbol", va ironitzar Sebastian Vettel tot just baixar del seu Red Bull, amb què havia aconseguit la pole position del Gran Premi d'Europa. L'alemany va marcar ahir la 33a pole d'ençà que va arribar al Mundial de Fórmula 1 i, en només 89 curses, ja ha aconseguit igualar les primeres posicions en la graella que van aconseguir Jim Clark als anys seixanta i Alain Prost als vuitanta. Ara doncs, al davant, Sebastian Vettel només hi té el brasiler Ayrton Senna (65 poles ) i l'alemany Michael Schumacher (68).

A més, el millor temps de Vettel en els entrenaments oficials al circuit urbà de València fa que l'alemany sigui el gran dominador de la jornada de dissabte a la pista valenciana. Avui serà el tercer cop consecutiu que Vettel enfili des de la primera posició de la graella els carrerons de la capital del Túria (Antena 3, TV3, 14 hores). Les altres dues vegades que va sortir des de la pole (2010 i 2011), l'alemany va acabar pujant al capdamunt del podi.

Ferrari, la decepció

Si Vettel va ser la cara de la jornada d'entrenaments oficials a València, la creu se la van repartir els dos Ferraris i Mark Webber. Fernando Alonso i Felipe Massa no van aconseguir passar a la Q3 de la que va ser una de les classificacions més igualades de la temporada. Sense opcions d'obtenir la pole , Alonso i Massa es van haver de conformar a sortir avui onzè i tretzè i, per tant, l'asturià necessitarà remuntar si vol sumar punts per evitar que algú s'escapi al capdavant de la lluita pel Mundial.

Tampoc va tenir uns entrenaments plàcids Mark Webber. L'australià va tenir problemes de frens en la tercera sessió de lliures i, en els entrenaments oficials, es va quedar sense DRS, cosa que li va fer perdre més d'un segon per volta i totes les opcions de lluitar per passar a la Q2. Webber arrencarà, doncs, avui des del fons de la graella, 19è.

Per la seva banda, el català Pedro Martínez de la Rosa, que sortirà 21è, es va mostrar satisfet i va dir que la classificació havia estat "molt bona". Tot i això, el que passi a la cursa és una incògnita, ja que amb el xoc que el pilot va patir divendres es van trencar les preses de refrigeració de l'HRT.

Vuitè campió?

Després de veure set campions diferents en les set primeres curses, el pàdoc es preguntava si a València es veuria un vuitè. Les altes temperatures que es registren a l'asfalt valencià poden ser un dels factors determinants -sobretot, pel desgast dels pneumàtics-, però a priori sembla complicat que els tres primers de la graella (Vettel, Hamilton o Maldonado) puguin cedir el triomf a favor d'algun dels Lotus, que encara no han aconseguit la victòria. I més encara, a València, on l'any passat només hi va haver 22 avançaments en tota la cursa.

stats