MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 25/09/2011

Vettel té pressa per tornar a ser campió del món

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel va fer bé la seva feina ahir i avui sortirà des de la primera posició de la graella de sortida.

BarcelonaSebastian Vettel té avui el primer match-ball per proclamar-se campió del món per segon cop consecutiu. Ell i el seu equip volen fer veure que no tenen pressa, que si matemàticament no s'aconsegueix a Singapur encara els queden cinc ocasions més per endavant. El cert és que l'alemany sap que celebrarà el títol tard o d'hora -el Mundial està vist per a sentència des de fa curses-, però per què posposar quinze dies el campionat si pot tancar-lo aquest cap de setmana? I, a més, avui podria aconseguir-ho en un dels escenaris més espectaculars de la Fórmula 1: en una cursa nocturna al circuit de Marina Bay, on un cop a l'any els llums s'encenen el dimecres previ al Gran Premi i no s'apaguen fins al dilluns següent, quan ja ha marxat el circ de la Fórmula 1.

Perquè Sebastian Vettel celebri a Singapur el seu segon Mundial cal, entre d'altres possibilitats, que ell guanyi, que Fernando Alonso no pugi al podi i que ni Jenson Button ni Mark Webber acabin la cursa en segon lloc. Ahir, en els entrenaments cronometrats, l'alemany de Red Bull va fer bé la feina i va marcar el millor temps, que li permetrà sortir avui des de la primera posició a la graella de sortida. I en un circuit com el Marina Bay, on tradicio nalment els avançaments no han estat gaire fàcils, sortir des de la pole position és mig triomf. A més, aquest migdia (la nit a Singapur) tindrà al seu costat Mark Webber. A Red Bull sempre han defensat que no donen ordres d'equip, però amb el que s'han esforçat perquè un pilot format a casa com Vettel sigui campió del món, Webber no hauria de ser un obstacle per al jove talent alemany.

Mentrestant, Fernando Alonso va ser cinquè. Amb Ferrari confessant que han tirat la tovallola per a aquesta temporada i dient que ja pensen en el 2012, l'asturià -juntament amb els McLaren- intentarà retardar al màxim possible el títol de Vettel. "El podi és factible", deia ahir l'asturià, confiat.

Els problemes d'Alguersuari

Jaume Alguersuari no està tenint un cap de setmana gaire tranquil. El pilot barceloní va veure com en els entrenaments lliures de divendres es trencava la suspensió del seu Toro Rosso. Els seus mecànics van treballar per canviar el cotxe i tenir-lo llest per als entrenaments d'ahir i, tot i que ho van aconseguir, van tocar uns reglatges que van fer desaparèixer les bones sensacions que Alguersuari tenia en les últimes curses sobre el Toro Rosso. "L'equip ha pres una decisió que jo accepto, perquè la F-1 no només són matemàtiques i cal buscar d'altres camins. Però ha estat obvi que el cotxe en condicions de classificació era ingovernable", deia Alguersuari, que va ser 16è i va quedar a 1,2 segons del seu company. "Això és una evidència d'aquesta errada de configuració", afirmava el català. Tot i això no va voler avançar-se als esdeveniments: "Si és una errada, ho sabrem a la cursa. Però en tot cas serà una errada de tots, perquè jo també he acceptat els canvis".

stats