MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 29/08/2011

Vettel torna a posar les coses al seu lloc

Nuria García
2 min
A Spa-Francorchamps, Sebastian Vettel va tornar a celebrar un triomf.

BarcelonaLa tornada de vacances ha servit perquè Sebastian Vettel torni a imposar la seva llei. Després de tres curses sense pujar al calaix més alt del podi, l'alemany va tornar a guanyar ahir a Spa, un circuit on encara no havia celebrat cap triomf. Abans de l'aturada de l'estiu Vettel havia aixecat una mica el peu de l'accelerador i semblava que el Mundial s'havia alegrat una mica. Alonso, Hamilton i Button havien estat els tres pilots que havien aconseguit celebrar un triomf a Gran Bretanya, Alemanya i Hongria i es fregaven les mans amb la possibilitat que el Red Bull de l'actual campió del món anés de més a menys aquesta temporada.

Però pel que es va veure ahir a Spa-Francorchamps, res més lluny de la realitat. Vettel va fer un cop de puny sobre la taula i va recordar tothom que ell és el que continua encapçalant el Mundial. I ho va fer superant problemes, ja que la cursa belga no va ser un camí de roses per a Vettel. Els pneumàtics van ser el taló d'Aquil·les del Red Bull de l'alemany, que va veure com quan només havia fet cinc voltes s'havia d'aturar als boxs a fer el primer canvi de rodes. En va fer tres, però això no va ser un impediment per deixar enrere pilots que només havien fet dues aturades, com el seu company d'equip, que va acabar segon, al davant de Jenson Button.

Dia de remuntades

La cursa de Vettel va ser bona, però les actua cions de Jenson Button i de Michael Schumacher mereixen una menció especial. El britànic, que dissabte no va tenir el dia i sortia des de la tretzena posició de la graella, va anar remuntant de mica en mica i sense pressa fins arribar a col·locar-se darrere de Fernando Alonso en les últimes voltes. A dos girs per al final, Button va fer ús del DRS per deixar enrere Alonso i pujar al tercer esglaó del podi.

I per remuntada, la de Michael Schumacher. L'heptacampió del món, que dissabte va veure com per una errada mecànica no podia participar en els entrenaments, va remuntar 19 posicions i va acabar cinquè.

L'infortuni d'Alguersuari

Si algun pilot tenia moltes esperances dipositades en la cursa d'ahir, aquest era Jaume Alguersuari. El català, que dissabte va aconseguir la seva millor classificació i ahir sortia sisè, sabia que podia estar un altre cop als punts, que podia fer una bona actuació en un dels circuits mítics del campionat. Però Alguersuari va veure com tot just sortir, en l'entrada del primer revolt, Bruno Senna es passava de frenada i l'empenyia contra el Ferrari de Fernando Alonso. Senna i Alonso van poder seguir, però el Toro Rosso d'Alguersuari va quedar malmès -el morro i la direcció es van trencar- i va haver d'abandonar. Tot i això, el pilot barceloní va intentar arribar a boxs, però Spa és el circuit més llarg del Mundial de Fórmula 1 i recórrer set quilòmetres amb la direcció malmesa i sense l'aleró davanter era una empresa gairebé impossible.

stats