BARÇA
Esports 31/05/2013

Víctor Valdés: "El meu cicle professional al club s'ha acabat. Ho dec tot al Barça"

El porter català abandona el Barça afirmant que la seva relació amb tothom és cordial

T.p.
3 min
Víctor Valdes, en la compareixença per anunciar el seu comiat / PERE VIRGILI

BarcelonaVíctor Valdés ha explicat a la sala de premsa del Camp Nou les raons per les quals marxa del Barça. Sense cap paper sobre la taula, Valdés s'ha dirigit a la sala en una intervenció en què ha afirmat que "demano disculpes als mitjans per haver estat callat aquests mesos. He de donar una explicació als socis i aficionats del club. He preferit callar uns mesos per respecte, i ara toca parlar. Porto 20 anys a la casa. Amb 10 anys vaig entrar a la Masia. Porto 12 anys al primer equip, amb la sort de viure grans anys, compartint vestuari amb els millors. He guanyat títols, els que vol guanyar qualsevol nen. I és gràcies al Barça, el Barça m'ho ha donat tot, m'ha fet qui sóc. Ara, la porteria d'aquest club pesa molt, he notat la responsabilitat de defensar aquesta samarreta per tot el món. He madurat la decisió amb el pas del temps, i psicològicament m'ha esgotat. Considero que el meu cicle al Barça acaba amb aquest contracte". Valdés ha insistit que les raons del comiat són "la pressió, la responsabilitat o el pas del temps". "És normal, suposo que la gent pot entendre que s'ha acabat el cicle. Ningú pot dubtar de la meva feina amb el club", ha afirmat.

Sobre el rol del porter del Barça, Valdés ha explicat que "tothom parla del joc amb els peus, quan en veritat el porter del Barça ha de ser el millor del món en l'u contra u, més que dominar el joc amb els peus. Cada any et toca decidir partits en u contra u".

"La meva decisió era ferma i no volia negociar l'oferta de renovació per evitar rumors. Vaig demanar al club fer un comunicat obert per evitar rumors sobre la meva figura, sobre el meu amor al club, sobre xifres. Però el Barça no va voler fer el comunicat i el vaig haver de fer jo. He volgut anar de cara a l'aficionat, amb sinceritat. Si s'ha creat un malentès demano disculpes", ha explicat el porter. Valdés ha reconegut "diverses reunions amb Vilanova, reunions que queden entre nosaltres, amb els nostres punts de vista".

Sobre el seu futur, ha recordat que "vaig dir al gener que no renovo, i tenim temps per trobar la millor opció", sense voler dir si prefereix marxar aquest estiu o el 2014. El porter no ha volgut entrar en detalls sobre problemes interns i ha deixat clar que "la meva relació amb tothom al club és cordial", i ha recordat que "defensaré aquesta samarreta fins al darrer dia". També ha afegit que "totes les directives han apostat per aquest jugador, aquest equip i una idea de joc. M'he sentit molt estimat". Valdés de fet, ha reconegut que no té clar si el partit contra el Màlaga és el darrer amb la samarreta del club, i tampoc ha volgut dir res sobre quin tipus de lliga li agradaria per jugar.

El porter català ha reconegut que "potser si aquesta roda de premsa l'hagués fet abans, s'haurien aturat els rumors, per això si algú està decebut amb mi, demano disculpes. Però la meva raó era poder centrar-me en la feina, ser sincer amb tothom". A l'hora de recordar els millors dies, Valdés ha afirmat que "la nit més especial és la de París. Els pitjors moments, les derrotes, malalties de companys, quan marxa gent que valores".

Inicialment s'havia contemplat la possibilitat d'una aparició pública sense preguntes, amb la lectura d'un comunicat, però finalment el porter català ha acceptat preguntes de la premsa. Aquesta era la seva primera aparició a la sala de premsa des que es va fer públic que no volia renovar amb el club blaugrana. Puyol, Xavi i Iniesta han acompanyat Valdés a la sala de premsa. No hi havia cap directiu, però Valdés no hi ha donat importància. "A les rodes de premsa d'un jugador no acostumen a fer acte de presència, és normal".

stats