MOTOGP
Esports 18/10/2020

Joan Mir, el nou líder de la temporada més imprevisible

Àlex Márquez confirma la seva progressió ascendent amb el segon podi de la temporada

i
El mallorquí Joan Mir celebrant el seu liderat a Moto GP després de ser tercer a Alcanyís.

BarcelonaMotoGP s’havia acostumat al domini aclaparador de Marc Márquez, fins al punt que no estava preparat per trobar-li un substitut. I quan el de Cervera va trencar-se coll i barres abans de la primera cursa de la temporada, va quedar orfe d’un favorit clar per al títol. Un escenari nou que va provocar una catarsi a la categoria reina del Mundial de motociclisme, amb tot de pilots aspirant a ocupar aquesta vacant inesperada. L’últim a treure el cap ha sigut Joan Mir. El pilot de Palma, tercer al Gran Premi de l’Aragó, va situar-se líder del certamen quan només falten quatre curses per tancar un campionat marcat, a banda de la lesió del multicampió, per la pandèmia del coronavirus.

La victòria a MotoGP va ser per a Àlex Rins. El barceloní va fer una cursa de menys a més, igual que els pilots que el van acompanyar al podi, Àlex Márquez i Mir. El domini que havien demostrat les Yamaha a la qualificació va desaparèixer a l’hora de la veritat, i va donar pas a una cursa que ben pocs podien preveure. Més o menys, com tota la temporada.

Rins va ser el millor d’un Gran Premi en què les Yamaha -de Viñales i Quartararo- van començar molt fortes però es van desinflar. El català, al volant d’una Suzuki, se situava líder a l’equador i sabia aguantar amb ungles i dents aquesta posició fins al final. Àlex Márquez, que competia amb la moral pels núvols després del podi a França, aconseguia situar-se segon i fins i tot li disputava la victòria al seu compatriota. Va ser valent, però no temerari: un error a tres voltes per al final, que el va estar a punt d’enviar a terra, el va fer reflexionar. Va optar per ser conservador abans que tirar tota la feina per terra. Així, Rins, fiable com un rellotge, no va fallar i va ser primer. Márquez va ser segon i Mir, tercer, pujava al podi i escalava fins al liderat de MotoGP.

El Mundial torna la setmana vinent, també a Alcanyís, en una cursa en què ja podria reaparèixer Marc Márquez. Matemàticament descartat pel títol, el de Cervera convida a veure in situ la batalla per succeir-lo al tron de MotoGP.

Triomf de Masià a Moto3

A la categoria petita, la victòria va ser per a Jaume Masià. El pilot d'Algemesí va aconseguir mantenir la primera posició en un final trepidant, amb fins a set pilots optant al triomf a l'última volta. El sud-africà Darryn Binder va ser segon, i el madrileny Raúl Fernández, tercer.

Igual que a totes les categories, després d'aquesta cursa el campionat queda molt obert amb fins a sis pilots amb opcions reals de victòria. El mundial el lidera el gironí Albert Arenas, amb 144 punts, seguit del japonès Ogura (131), dels italians Vietti (126) i Arbolino (115), del britànic McPhee (109) i de Masià (109).

A Moto2 el triomf va ser per al britànic Sam Lowes, que va guanyar amb molta autoritat per davant de l'italià Enea Bastianini i del madrileny Jorge Martínez. A la general, Bastianini es va situar líder a falta de quatre curses.