CHAMPIONS
Esports 19/10/2011

Viktoria Plzen: et presentem el rival del Barça d'avui

El club, batejat com “el Barça txec” per la premsa local, té una línia ascendent des que Pavel Vrba se'n va fer càrrec, al 2008

Toni Padilla
2 min

BarcelonaEl Viktoria Plzen visita Barcelona, per primer cop, en la seva primera participació a la Lliga de Campions. Es tracta d'un club, amb història, que va ser fundat al 1911, però que ha aconseguit la majoria dels seus èxits en l'última dècada. Aquestes són algunes de les claus per entendre la puixança, des de la modèstia, del club txec, que la premsa local ha batejat com "el Barça txec", tot i que més pels colors que per l'estil de joc.

  • Durant els anys de lliga txecoslovaca va ser un club ascensor, amb períodes a primera i a segona. L'únic èxit d'aquella època va ser un subcampionat de Copa, el 1971.
  • El 1991, amb la creació de la primera Lliga de la República Txeca independent, el Viktoria va passar a formar part de la nova categoria, de la qual ja no s'ha mogut.
  • El 2007 troben mort el propietari del club i se'n fa càrrec un grup d'empresaris liderat per Tomas Paclik i Adolf Sadek, han fet créixer el Viktoria fins a fer-lo campió de Lliga per primer cop l'última temporada.
  • Des del 2008 Pavel Vrba es fa càrrec del primer equip, i amb ell el club ha guanyat una Lliga, una Supercopa i va arribar a una final de Copa. És un dels noms clau del Viktoria.
  • Normalment, Vrba fa jugar el seu equip amb un 4-2-3-1 en què un dels homes claus és el veterà Pavel Horváth -ejugador del Galatasaray i de l'Sporting portuguès.
  • El Viktoria juga bé a la contra, acostuma a pressionar sobre el mig del camp i busca la velocitat per les bandes, amb Jirácek (que en el seu moment va ser comparat amb Pavel Nedved) i el jove Václav Pilar, conegut com el Messi de Hradec Králové.
  • Actualment, el Viktoria pateix per defensar el títol i està a nou punts del líder, l'Sparta de Praga.
  • En el seu debut a la Champions va treure un punt contra el BATE, en un partit jugat a Praga, ja que el camp de Plzen no compleix els requisits de la UEFA. El Viktoria, però, segueix creixent i s'està construint un estadi nou.
stats