SEGONA DIVISIÓ A
Esports 13/05/2012

El descens del Vila-real a Segona enfonsa el seu filial i acosta el Girona a la salvació

El sorprenent descens de l'equip del Madrigal ha provocat que el Vila-real B baixi de pas a Segona Divisió B, deixant el Girona ara mateix fora de la zona de descens

Ara
1 min

BarcelonaQuatre equips baixen de Segona A a Segona B. A manca de cinc jornades el Girona ocupa la quarta posició per la cua, a dos punts del primer equip que evita el descens, el Guadalajara. Les normatives de la RFEF i la LFP però, no permeten que un equip jugui un partit oficial de lliga contra el seu filial, motiu pel qual el Vila-real B baixa automàticament als despatxos a Segona B. Les normes deixen clar que els filials sempre han de jugar per sota del seu equip 'mare' i tal i com ja va passar amb el descens de l'Atlètic de Madrid a segona el 1999, el filial també perd una categoria.

Ara, les normatives de la RFEF i la LFP es contradiuen en un apartat. Segons la LFP, aquest any només baixarien tres equips i el Vila-real B. Segona la RFEF, baixarien els quatre equips de sempre i el filial, deixant cinc places per equips de Segona B. És a dir, segons la RFEF hi hauria un ascens i un descens més. Un pacte entre els dos organismes però, garanteix que mani la norma de la LFP, pel que la dinovena posició no significa perdre la categoria. I aquesta posició l'ocupa el Girona quatre punts per sobre de l'Alcoià, el primer dels tres equips que ara baixarien.

El descens del Vila-real B fa que el Nàstic quedi a 9 punts de la salvació, situació igualment desesperada. El Sabadell en canvi, veu com passa d'estar cinc punts per sobre del descens a descansar còmodament amb un coixí de 9 punts.

stats