Esports 17/05/2015

Dos gols de Gerard Moreno castiguen el Màlaga al Madrigal (2-1)

Els andalusos es compliquen la seva presència la propera temporada a Europa

Gerard Moreno, celebrant el seu gol

Vila-realDos gols de Gerard Moreno, davanter català del Vila-real, van castigar la innocència en atac del Màlaga i van permetre a l'equip castellonenc sumar tres punts en el comiat davant la seva afició. El gol de Darder a un minut per al final no va servir a l'equip de Gràcia per treure alguna cosa positiva de la seva visita a El Madrigal.

El Vila-real afrontava la trobada amb la tranquil·litat d'haver assegurat la sisena plaça en l'últim partit davant l'Elx disputat a El Madrigal, per la qual cosa l'equip de Marcelino li va faltar intensitat. Per la seva banda, el Màlaga va sortir a per totes a la recerca d'acabar la temporada al setè lloc que li podria donar dret a jugar la propera edició de la Lliga Europa en el cas que el Barcelona guanyés la Copa del Rei davant l'Athletic Club .

El conjunt andalús va poder avançar-se al minut 5 del partit. Amrabat va col·locar una passada interior per a Javi Guerra i el davanter es va plantar sol davant Juan Carlos, però el seu xut va anar massa creuant llepant el pal dret de la porteria local. Fins al descans, poques ocasions més. El Vila-real va gaudir de la seva al límit del descans després d'una gran jugada d'equip en què els davanters locals no van encertar a introduir la pilota en la porteria de Kameni.

El segon temps va començar de la mateixa manera que el primer. El Màlaga va gaudir d'una gran ocasió amb un llançament de Darder des de la frontal de l'àrea que també se'n va anar fora per molt poc amb Juan Carlos ja batut. El conjunt andalús va serrar les dents a la recerca del gol. Javi Guerra va rematar de cap alt després d'una centrada de Rosales quan ho tenia tot a favor seu.

Tant perdonar el Màlaga que va arribar el gol del Vila-real. Corria el minut 81 de joc quan una jugada per banda dreta va acabar amb una centrada rasa de Rukavina que no va trobar la rematada de Vietto al primer pal, però sí el de Gerard Moreno, que va empènyer la pilota a la xarxa sense oposició.

El davanter català es va convertir en el malson de Kameni. El porter camerunès va cometre un error en la sortida de la pilota i Gerard Moreno li va encarar per marcar el 2-0 amb un toc subtil de vaselina (m. 87).

El Màlaga va retallar distàncies en el marcador a falta d'un minut per al 90. Dubte va penjar una pilota a l'àrea i Darder va anotar amb un precís cop de cap.

Vila-real CF: Juan Carlos; Rukavina, Dorado (Mario, m. 86), Víctor Ruiz, Jokic; Campbell (Moi Gómez, m. 46), Bruno, Trigueros, Jaume Costa, Giovani (Gerard Moreno, m. 71) i Vietto.

Màlaga CF: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton, Miguel Torres; Horta (Juanmi, m. 61), Camacho, Darder, Samu Castillejo (Duda, m. 70); Amrabat i Javi Guerra.

Gols: 1-0, m.81: Gerard Moreno. 2-0, m.87: Gerard Moreno. 2-1, m.89: Darder.

Àrbitre: Velasco Carballo (C. Madrileño). TG: Giovani, Vietto, Rukavina I Darder.