Esports 21/08/2012

Vilanova: "Abidal, t'esperarem el temps que faci falta"

El nou entrenador del FC Barcelona va aprofitar la presentació de l'equip per a la temporada 2012/13 per reiterar la voluntat del club que Éric Abidal continuï al primer equip si vol i es troba bé.

Jordi Mestre
2 min

BARCELONA."La teva lluita és la nostra força". Tito Vilanova -sobri vestint, sobri actuant i sobri parlant- va sortir dels seus paràmetres moderats i es va mostrar molt contundent per recordar l'estima, tant esportiva com personal, que sent el FC Barcelona per Éric Abidal. El nou tècnic blaugrana va aprofitar el seu torn de paraula a la presentació de la plantilla per assegurar que estava "molt content" que el lateral francès hi fos present i va reiterar la voluntat del club que continuï al primer equip: "Si et sents fort i en tens ganes, t'esperarem el temps que faci falta", va assegurar Vilanova. L'entrenador empordanès va mostrar la seva confiança en el seu equip, que va definir com "el millor del món". Vilanova també va tenir paraules per als absents Pep Guardiola i Seydou Keita, a qui va agrair la contribució als èxits esportius del club en els últims quatre anys.

Aparició inesperada

Després d'una cerimònia que va comptar amb la presència de diversos membres del Dream Team, l'afició que ahir es va desplaçar al Camp Nou esperava tornar a veure els seus ídols actuals sobre la gespa, preparats per a una nova temporada. El que ben pocs esperaven és que entre els assistents hi fos Éric Abidal, després del trasplantament de fetge al qual es va haver de sotmetre l'abril del 2012: la gran ovació amb què la parròquia blaugrana va rebre el lateral francès va demostrar, un cop més, l'estima que l'afició culer professa al jugador de Lió. Abidal, però, és un mestre en l'art d'aparèixer inesperadament, ja sigui per marcar gols a l'Athletic o al Reial Madrid o per retornar a temps d'aixecar la orelluda a Wembley a la final de la Champions del 2011. De fet, Abidal ja va anunciar la seva voluntat de tornar a jugar com més aviat millor en el partit amistós que el Barça va disputar al Parc dels Prínceps contra el París Saint-Germain. Coneixent la seva força de voluntat, que el va portar de ser fuster a d'un barri pobre de Lió al futbol professional, no seria gens estrany tornar a veure el 22 culer recorrent la banda esquerra com una llebre.

Desig institucional

Tito Vilanova no ha sigut l'únic que ha mostrat l'estima del club per Abidal en els últims temps. Sandro Rosell ja va insistir en la voluntat del club que el francès es quedés al Congrés de Penyes que es va celebrar poc abans del partit contra la Sampdoria, corresponent al Trofeu Joan Gamper. Abans que ell, el director esportiu Andoni Zubizarreta també havia donat ànims al futbolista a la presentació de Jordi Alba. L'exporter basc, de fet, va aprofitar la ocasió per assegurar que el lateral de l'Hospitalet no era en cap cas el substitut d'Abidal, sinó una peça completament diferent que arribava per millorar l'engranatge culer. I si des del club s'han mostrat en tot moment agraïts al lateral francès i confiats en el seu retorn, no són menys les veus que s'han alçat des de l'entorn i l'afició per demanar la seva continuïtat i donar ànims al jugador. La televisió francesa fins i tot va fer-se eco de l'existència d'un llibre, Estimat Abi , que recollia les dedicatòries de companys i aficionats al jugador de Lió.

stats