VILLA VA TORNAR A MESTALLA
Esports 03/03/2011

Villa, tot un dia topant amb episodis del seu passat

No fa gaire, David Villa jugava al València i el seu representant era José Luis Tamargo. Ahir, però, va quedar ben clar que aquestes coses formen part del passat del davanter asturià.

Toni Padilla
3 min
Villa, tot un dia topant  amb episodis del seu passat

Barcelona.David Villa va despertar-se a la seva terra, a Astúries. A tres quarts de dues del migdia aterrava a l'aeroport de Manises, a València. I ja a la matinada, tornava a Barcelona. El davanter asturià va creuar la península en un dia carregat d'emocions que el va veure tornant a Mestalla, però també encarant altres episodis de la seva vida que, pel que sembla, alguns creuen que no s'han tancat del tot. Per al Guaje ahir va ser un dia realment especial.

10.00

Inici del judici que l'enfronta al seu antic representant

Villa va arribar vestit de negre i amb posat seriós al jutjat de primera instància d'Avilés. Al seu costat, el que va ser el seu representant, José Luis Tamargo, que l'ha denunciat. Tamargo considera que les negociacions que va portar a terme ell el 2009 amb el Barça formen part del fitxatge del jugador, i per tant, vol treure'n cullerada. Villa, en canvi, considera que les negociacions es van fer el 2010, quan Tamargo ja havia caigut en desgràcia.

Tota la premsa asturiana era fora de la sala esperant la presència del que va ser president del Barça, Joan Laporta, de l'antic secretari tècnic Txiki Begiristain, del president del València, Manuel Llorente i del directiu del Barça Raul Sanhellí. I tots van donar la raó al jugador, que va escoltar amb cara de pocs amics la declaració de Tamargo. Ara, a diferència del que es va publicar, ni va demanar abandonar la sala, ni va plorar. Simplement es va estar a la sala fins que va creure que tocava marxar, ja que els advocats havien obtingut el permís del jutge perquè el jugador del Barça marxés quan ell cregués que tocava. Un cop ja havia declarat, podia marxar. I Villa ho va fer.

11.45

Villa marxa cap a l'aeroport d'Astúries

Acompanyat de la seva dona, d'un membre de la seguretat del club i de Sanllehí, Villa va dirigir-se a l'aeroport d'Astúries, no gaire lluny d'Avilés, on l'esperava un aerotaxi contractat per la directiva. Sempre amb posat seriós, Villa va agafar el vol que el portava a la ciutat on s'havia discutit amb Tamargo. I on havia viscut cinc anys, València.

13.45

L'aerotaxi pagat pel club arriba a València

Villa va arribar a l'aeroport de Manises a l'hora que tocava. L'equip del Barça, provinent de Barcelona, havia aterrat a la mateixa pista tot just mitja hora abans, de manera que el jugador es va poder reunir amb els seus companys amb tot el temps per dinar amb calma a l'hotel i fer una migdiada. Com si hagués fet el viatge amb la resta de jugadors del primer equip. Encara vestit amb la roba que portava al judici, Villa va arribar i va tenir temps de parlar breument amb els mitjans de comunicació i de tornar a manifestar el seu desacord amb l'actitud de Tamargo.

Ja reunit amb Guardiola, que era al peu del canó malgrat patir una lumbàlgia, Villa va començar a oblidar el que havia viscut al matí per centrar-se en la dinàmica de cada dia abans d'un partit. El d'ahir, però, era diferent, perquè durant cinc temporades ell havia regnat a Mestalla. I ara, per primer cop, hi tornava amb una samarreta que no és gaire benvinguda en aquest estadi.

20.30

Villa torna a Mestalla per primer cop com a blaugrana

Les penyes del València ja havien anunciat que no xiularien Villa. Que seria rebut tal com li toca a un futbolista que va deixar un gran rècord. Quan va baixar de l'autocar, enmig d'un concert de xiulets i insults, va ser aplaudit. Quan va baixar al túnel de vestuaris, va saludar a tothom, i un cop va passejar-se per la gespa, va començar a rebre les mostres d'afectes dels aficionats locals. Villa es va fer un fart de saludar en el que era el seu segon partit a Mestalla aquest 2011. El primer l'havia vist a la graderia un dilluns al costat del seu amic Juan Mata. El segon, el jugava com a adversari. Però quan el seu nom va ser presentat per la megafonia, va ser aplaudit.

22.00

L'inici de la batalla

Villa va jugar un bon partit. Oferint-se molt, treballant. Va començar com a punta, jugant al límit del fora de joc i fent molta feina per Messi. A diferència d'altres vegades, Villa no va jugar per la banda esquerra. Aquesta posició de banda la va començar a tastar quan era jugador del València. Quan en la segona part va entrar Pedro, Villa va tornar a la banda esquerra, posició des d'on va gaudir de dues ocasions en els segons 45 minuts de joc.

23.50

L'hora dels adéus

El davanter, però, no va poder marcar al camp on havia fet tants gols. Al final del matx, es va canviar la samarreta i va abraçar-se amb gairebé tot l'equip del València. I va marxar de Mestalla amb una rialla, saludant tants amics, com altres cops. Però en lloc d'anar a casa, anava cap a l'aeroport.

stats