FUTBOL

Ángel María Villar retira la seva candidatura a la presidència de la UEFA

El basc era un dels tres candidats a les eleccions del 14 de setembre

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, ha informat aquest dimarts a través d'un comunicat que "després d'una profunda reflexió" ha decidit retirar la seva candidatura a la presidència de la UEFA en les eleccions que se celebraran el 14 de setembre.

Villar era candidat a la presidència de la UEFA al costat de l'eslovè Alekxander Ceferin, president de l'Associació de Futbol d'Eslovènia, i l'holandès Michael van Praag, president de la Federació Holandesa, que es queden sols en la carrera.

"El divendres 2 de setembre la UEFA va comunicar a totes les seves associacions membres que els tres candidats a la presidència havíem superat satisfactòriament l'examen d'idoneïtat dut a terme per la comissió de control de la FIFA com a requisit previ a la celebració de les eleccions a aquest càrrec", assenyala Villar.

"Aquest fet constitueix una gran notícia per a la UEFA. Pel que fa a mi, confirma de manera irrefutable la meva aptitud ètica i integritat per continuar desenvolupant les meves funcions com a membre del consell de la FIFA i comitè executiu de la UEFA, tot i algunes opinions públiques que en els últims mesos ho havien qüestionat", afegeix Villar.

El president de la RFEF diu que "des de l'octubre del 2015, en atenció al que ha passat i per responsabilitat personal, vaig assumir les funcions pròpies del president de la UEFA". "Ha sigut una veritable satisfacció fer aquesta tasca fins i tot en temps difícils, representant i treballant per la UEFA en molts esdeveniments durant tot aquest lapse, posant el bé de l'organització davant de qualsevol interès personal electoral".

Villar dóna les gràcies a les associacions nacionals i als membres del Comitè Executiu i Administració de la UEFA per "la seva inestimable ajuda i confiança durant tot aquest període". Recorda, així mateix, que el 19 de juliol va presentar la seva candidatura a la presidència de la UEFA "amb un ambiciós programa centrat a posicionar el futbol com a principal protagonista de l'organització".

"Si bé des de llavors han estat nombrosos els suports que he rebut per continuar endavant amb la meva campanya, després d'una profunda reflexió, he decidit retirar la meva candidatura", precisa.

Villar conclou la seva nota "desitjant sort als dos candidats i donant les gràcies a tots els [que li han] donat suport durant tot aquest temps", i reafirma el seu "compromís de seguir treballant pel futbol europeu i mundial complint amb les funcions com a vicepresident del consell de la FIFA i comitè executiu de la UEFA".