Esports 19/07/2012

"Violent, racista, xenòfob i intolerant" per una bufanda

Sergi Massó i un noi de Tortosa són els primers multats per haver lluït símbols independentistes a la final de Copa al Calderón. Els acusen de "violents i intolerants", i els han sancionat amb 3.001 euros.

Albert Solé
2 min
Sergi Massó va passar per la redacció de l'ARA per explicar el seu cas i demostrar que no és una persona perillosa ni intolerant.

BARCELONA.De moment només s'han conegut dos casos, però si la Policia Nacional de Madrid tramita tantes multes de 3.001 euros per cada estelada o bufanda independentista que va requisar el dia de la final de la Copa del Rei al Calderón entre el Barça i l'Athletic Club, aviat haurà acabat amb el dèficit públic de l'estat espanyol. Dimarts es va conèixer el cas de Sergi Massó, que ha sigut multat amb 3.001 euros i sis mesos sense poder entrar en un recinte esportiu, per haver anat a l'estadi Vicente Calderón amb una bufanda independentista catalana i basca alhora. I ahir un noi de Tortosa -que no s'ha volgut identificar- va explicar a naciodigital.cat que també havia rebut una sanció de la mateixa quantitat, segons la denúncia, "per haver refregat una bandera independentista a la cara dels agents durant l'emissió de l'himne nacional [espanyol] i cridar-los «España cabrona, deja Barcelona »". En els dos casos els apliquen l'article 22.2 de la llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.

Tres mensualitats d'un becari

Sergi Massó avui compleix 26 anys i encara no sap com pagarà la multa si el recurs que presentarà demà no prospera. "3.000 euros són tres mensualitats del meu sou de becari!", explica a l'ARA. Massó és llicenciat en biologia, té dos màsters i està fent el doctorat a la UB. A més, des del 2010 és militant per primer cop d'un partit polític, Solidaritat per la Independència (SI). "El partit m'està ajudant en tot i m'ha donat la cobertura legal", explica aquest jove, que si la sanció s'acaba executant també deixarà de tenir una altra font d'ingressos: "Si no puc entrar durant sis mesos en un recinte esportiu no sé què faré, sóc entrenador i àrbitre de waterpolo, i a més faig de speaker a la piscina de l'Atlètic Barceloneta".

Aquesta situació l'ha desbordat una mica perquè ell "només volia anar a veure un partit de futbol". "Em feia molta il·lusió la final de Copa perquè era el primer cop que anava a veure un partit fora de Barcelona, i perquè era l'últim de Guardiola", explica Sergi Massó, que recorda que quan el policia li va prendre la bufanda -amb la qual ha anat al Camp Nou un munt de vegades des de fa quatre anys- a l'entrada de l'estadi la va posar sobre una pila d'estelades i samarretes molt gran, "i això només era a la porta per on vaig entrar jo!" Massó explica que ha rebut molt suport des de molts àmbits, "però del Barça encara no en sé res".

stats