Apunts ciclistes
Esports 30/08/2011

La Vuelta a Espanya

2 min
La Vuelta a Espanya

Com va passar en la contrarellotge final del Tour de França, Tony Martin va aprofitar el fet d'estar desconnectat per a la lluita de la classificació general per endur-se l'etapa. El ciclista d'HTC-Highroad, que ja s'havia estat mostrant en aquesta Vuelta a Espanya, es va exhibir en els 47 km al voltant de Salamanca i va afavorir els corredors de força.

Bradley Wiggins (Sky), carregat de moral després de ser protagonista en l'ascens de La Covatilla del dia anterior, va començar molt segur, però va fer un final pitjor del que s'esperava. El campió olímpic de persecució, tot i haver començat amb un cop psicològic en doblar Dan Martin amb només 20 minuts recorreguts, va arribar deshidratat i perdent prou temps com per facilitar el liderat al seu company d'equip Chris Froome (foto).

El kenià nacionalitzat britànic, que havia fet un gran treball per a Wiggins el dia anterior, va sorprendre amb un temps millor que el del seu líder i va aconseguir el mallot vermell, al qual també s'han apropat el vencedor de l'any passat, Vincenzo Nibali (Liquigas), amb una contrarellotge molt notable, i sobretot el danès Jakob Fuglsang (Leopard), que ja és segon.

Qui va punxar va ser el campió mundial de l'especialitat, Fabian Cancellara (Leopard-Trek), que tot i tenir el millor temps en alguns moments del dia, després de superar el jove talent nord-americà Taylor Phinney (BMC) per sis segons, va veure aviat com l'alemany li treia unes diferències que pocs esperaven, de gairebé un minut i mig.

Joaquim Rodríguez (a la foto de baix), com era d'esperar, va patir molt per aguantar el tipus i va acabar perdent un temps semblant a l'any anterior a Peñafiel, 5 minuts i 24 segons respecte de Martin, però la davallada final de Wiggins fa que el resultat no sigui tan catastròfic. Incòmode sobre la cabra , fins i tot va estar doblat pel líder de la cursa, Bauke Mollema (Rabobank), que va sortir dos minuts després. Avui hi ha jornada de descans, i a partir d'aquí haurà d'intentar remuntar en l'alta muntanya restant.

stats