MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 09/07/2012

Webber guanya en l'últim sospir

Nuria García

BARCELONATot i que a vegades les curses de Fórmula 1 pot fer la sensació que estan sentenciades des de la sortida i que, en gran part de les proves, qui surt des de la primera posició és qui guanya, el cert és que aquesta temporada, tan incerta com emocionant, està trencant tots aquests tòpics. Ahir a Silverstone, després que Fernando Alonso hagués dominat tota la cursa i quan només faltaven quatre voltes per a la bandera de quadres final, Mark Webber va avançar l'asturià i va aconseguir el triomf al Gran Premi de la Gran Bretanya.

La clau? L'estratègia. Ferrari i Fernando Alonso van apostar per sortir amb pneumàtics durs, mentre que els Red Bull de Mark Webber i Sebastian Vettel van decidir arrencar amb tous. I això, al final de la cursa, va ser definitiu. El pilot asturià va fer una gran sortida i va conservar la primera posició, i des del primer moment es va veure que el triomf se'l disputarien Alonso i Webber, que el va perseguir durant pràcticament tota la cursa.

Però en l'últim canvi de pneumàtics, Alonso havia de posar els tous -és obligatori utilitzar els dos tipus de gomes-, mentre que els dos Red Bull calçaven els durs, que es desgasten menys ràpidament que els tous. Abans de la visita als mecànics de Ferrari, Alonso tenia 19 segons d'avantatge respecte a Webber. Quan en va sortir, l'australià estava a quatre segons i mig. I aquest avantatge ràpidament es va quedar en no res. L'asturià va tractar de guanyar temps amb els pneumàtics nous, però el mal endèmic de Ferrari aquesta temporada és el desgast de les gomes toves. Quan el rendiment dels pneumàtics va caure, Webber retallava a Alonso un segon per volta. Així, quan només en faltaven quatre per al final, l'australià va fer ús del DRS per superar Alonso i obtenir el triomf, el segon de la temporada després del que ja va aconseguir als carrerons de Montecarlo.

Per la seva banda, el català Pedro Martínez de la Rosa va acabar 20è, en una cursa en què només es va aturar un cop a boxs.

Sancions econòmiques

Pastor Maldonado (Williams) i Kamui Kobayashi (Sauber) van ser multats per la FIA (Federació Internacional d'Automobilisme) amb 10.000 i 25.000 euros, respectivament. El primer va protagonitzar un incident a la pista: va xocar amb Checo Pérez i va deixar el mexicà fora de la cursa, mentre que Kobayashi va ser sancionat per haver atropellat quatre mecànics del seu equip en la seva última entrada a boxs, si bé cap d'ells va patir cap lesió de consideració.