BARÇA
Esports 13/06/2013

Wert sobre Messi: "La llei és igual per a tothom, també per al número 1"

Duran i Lleida defensa la presumpció d'innocència del jugador del Barça

Efe
2 min
Wert, "completament obert"  a revisar l'IVA cultural al 21%

MadridLa querella presentada per la Fiscalia per delicte fiscal contra el jugador del Barcelona Lionel Messi ha arribat als passadissos del Congrés. Així, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha defensat la presumpció d'innocència del futbolista, tot i que ha dit que "la llei és igual per a tothom, fins i tot per al número 1". Wert, en declaracions als periodistes al Congrés, ha explicat que el que hi ha fins ara és una investigació i una acció de la Fiscalia i que, de moment, el jugador i el seu entorn han dit que no creuen haver comès cap irregularitat.

Per la seva banda, el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha afirmat que "les obligacions tributàries han de ser iguals absolutament per a tots", arran de la investigació de la Fiscalia l'argentí. En declaracions a RNE, Soria ha assenyalat que aquest cas respon a una iniciativa del ministeri fiscal pel que ara ha de ser un jutge qui determini el que ha passat després d'escoltar les parts.

En aquesta mateixa línia, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, no ha volgut opinar sobre una querella que encara no està admesa per "cap jutge", però si ha coincidit que "es digui Messi, es digui Ronaldo o es digui com es digui ", cal respectar la presumpció d'innocència de qualsevol persona.

El diputat d'IU Gaspar Llamazares ha considerat que, amb determinats ciutadans, la lluita contra el frau fiscal ha de ser exemplar i ha confiat que es no es tracti només d'una qüestió mediàtica i s'actuï contra tots els que defraudin , siguin més o menys coneguts.Des d'ERC, el seu portaveu, Alfred Bosch, ha considerat "prematur" opinar sobre aquest assumpte "quan no hi ha resolució al respecte".

Sí que ho ha fet el seu company Joan Tardà, que ha dit que "venim d'un esport molt corrupte" en què "molts esportistes amb la permissivitat de l'Administració han tributat en paradisos fiscals o Andorra".

stats