Esports 15/07/2012

Wiggins-Froome, un nou duel fratricida al Tour

Ara
2 min

BARCELONAEl conflicte no és nou, i ja l'han viscut molts altres dels aspirants a guanyar el Tour de França, com Bernard Hinault i Greg Lemond (1986), Bjarne Riis i Jan Ullrich (1996) i Alberto Contador i Lance Armstrong (2009). Dos ciclistes lluiten per la victòria final però ho fan des del mateix equip, una circumstància que complica qualsevol estratègia i afavoreix els rivals. Aquesta és la situació amb què es trobaran Bradley Wiggins i Chris Froome, companys a l'equip Sky, en l'última setmana de la prova francesa.

Els galons estan repartits des de l'inici de la cursa, però aquesta disciplina no sempre és fàcil de mantenir, com va passar dijous, quan Chris Froome va iniciar un atac que el seu company d'equip i líder de la cursa, Bradley Wiggins, no va poder seguir. Les ordres d'equip no van trigar a arribar i Froome es va veure obligat a alentir el ritme.

"El nostre objectiu és guanyar el Tour de França. El més fàcil és apostar pel mallot groc, però si passa qualsevol cosa estranya als Pirineus, Froome es convertirà en el líder", assegura Sean Yates, director de l'equip Sky.

De moment, Bradley Wiggins i Chris Froome intenten concentrar-se en el recorregut i allunyar-se de qualsevol polèmica, però les seves parelles no opinen de la mateixa manera i fa dies que es creuen missatges crítics a través de les xarxes socials. "Poso Mick Rogers i Richie Porte com a exemples d'esforç desinteressat i d'autèntic professionalisme", va escriure la companya de Wiggins. "Si vols lleialtat, agafa un gos", va respondre la nòvia de Froome.

L'equip Sky apostarà inicialment per Wiggins, però si el líder no pot seguir el ritme de Vincenzo Nibali i Cadel Evans, els seus dos grans rivals per a la victòria final, utilitzarà la carta de Froome, que arriba en molt bon moment de forma a la setmana decisiva. Si la situació no està clara, la contrarellotge de Chartres decidirà.

Greipel, per tercera vegada

André Greipel va guanyar ahir la 13a etapa de la ronda francesa, que es va disputar entre Saint-Paul-Trois-Chateaux i Le Cap d'Agde. L'alemany va ser més ràpid que Peter Sagan i es va endur la seva tercera etapa d'aquesta edició. A quatre quilòmetres del final, el vent va provocar un tall en el gran grup que va descartar la majoria d'especialistes.

"L'objectiu del dia era estar entre els primers durant l'ascens final, per poder arribar a la meta amb opcions. M'he quedat tallat i l'equip m'ha portat. Els meus companys han fet, una altra vegada, una gran feina", va assegurar Greipel, que va poder remuntar posicions fins a la victòria.

stats