BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 10/06/2012

Xavi Pascual a Mateo Ramos: "Sempre ens passa el mateix"

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual, l'entrenador del Barça Regal, durant la final contra el Reial Madrid.

BARCELONA.Mentre al vestidor del Reial Madrid sonava a tot volum Rayos de sol , una cançó de José de Rico destinada a convertir-se en un dels malsons de l'estiu, i Pablo Laso acabava la seva intervenció en roda de premsa, el Barça Regal va fer constar divendres la seva indignació per l'arbitratge que l'equip blaugrana va patir en el segon partit de la final de la Lliga Endesa.

Descontent amb el canvi de criteri de Daniel Hierrezuelo, Emilio Pérez Pizarro i Benjamín Jiménez, Xavi Pascual es va adreçar a Mateo Ramos, un dels responsables del Comitè de Designació Arbitral. "Contra ells sempre ens passa el mateix", va dir-li l'entrenador del Barça Regal. A pocs metres, Joan Creus, el secretari tècnic del club, discutia amb Alberto García Chápuli, l'actual director d'arbitratge i exresponsable de la secció de bàsquet del Reial Madrid.

En la roda de premsa posterior al partit, Xavi Pascual va analitzar algunes de les jugades polèmiques del segon partit de la final, com ara l'acció d'Ante Tomic i el tap de Pete Mickeal penalitzat amb falta personal. L'entrenador de Gavà, però, no va voler generar cap debat: "Si algú diu que m'estic queixant dels àrbitres, és mentida. Respecto molt la feina arbitral i no vull treure cap tipus de mèrit a la victòria del Reial Madrid".

Pablo Laso, l'entrenador del Reial Madrid, tampoc va voler parlar de l'actuació arbitral després del partit: "No ho he fet durant tota la temporada i tampoc ho faré ara". El tècnic va encertar la tàctica al Palau Blaugrana, on la seva defensa en zona 1-3-1 dels últims minuts va ser clau perquè el Reial Madrid remuntés una renda negativa de fins a nou punts. L'encert exterior dels seus tiradors també va ser decisiu.

La final de la Lliga Endesa es reprendrà amb el tercer partit de la sèrie, que es jugarà demà (22 hores, La 1) a Madrid. Tots dos equips estan tenint una mitjana anotadora de 76,3 punts per partit, la xifra més alta en les últimes sis edicions de la lluita pel títol.

stats