Holanda atura els xilens i l'equip de Van Gaal acaba primer de grup (0-2)

Un cop de cap de Leroy Fer i una contra han permès als homes de Van Gaal tancar la primera fase amb 9 punts

Toni Padilla
Alexis, topant amb la defensa holandesa

BarcelonaL'Holanda de Louis Van Gaal vola al Mundial. L'equip holandès ha guanyat el seu grup amb els 9 punts al sac després de superar els xilens per 0-2 a Sao Paulo. L'empat ja donava la primera posició a un equip que patia la baixa del sancionat Van Persie, però un cop de cap de Leroy Fer, als 78 minuts, ha donat el triomf als europeus.

Xile, que necessitava guanyar per ser primer de grup i evitar els brasilers, que poden ser els primers del seu grup, ha sortit amb caràcter a la gespa. Entrada a la primera part la possessió de pilota era del 70% per als homes de Jorge Sampaoli, però Holanda ha defensat amb encert. El blaugrana Alexis ha intentat trencar el mur europeu, reclamant dos penals que no ho eren. Robben, amb les seves contres, ha portat perill a la porteria d'un Bravo molt segur.

La segona part ha seguit amb el mateix guió. Sampaoli ha donat entrada a homes com Beausejour o Valdivia per tal de trobar solucions, però mica en mica Holanda s'ha sentit còmode sobre la gespa, portant perill en atacs liderats per un Robben imperial. Així, al minut 78, Fer ha rematat de cap una centrada marcant el 0-1. Xile ha buscat l'empat reclamant de nou un penal sobre Alexis, però els holandesos han sentenciat amb una contra en que Robben, incansable, ha trencat la defensa xilena, fent l'assistència a Depay.

Holanda tanca la primera fase amb 9 punts de 9, 10 gols marcats i 3 gols en contra.