HOQUEI PATINS
Esports 05/10/2011

Zapatero rectifica i reconeix Els èxits de la selecció d'hoquei

El president del govern central felicita la selecció d'hoquei patins l'endemà passat que guanyessin el Mundial. I ho fa després de llegir les paraules dels guanyadors, en què demanaven un mínim reconeixement.

Nuria García
2 min
Zapatero rectifica i reconeix Els èxits de la selecció d'hoquei

Barcelona.Diumenge, després d'haver guanyat el seu quinzè Mundial, el quart de consecutiu, els integrants de la selecció espanyola d'hoquei -formada íntegrament per jugadors catalans, a més del seleccionador-, es van sentir dolguts. Han fet poc menys que una proesa, guanyant-ho pràcticament tot en els últims onze anys -només se'ls va escapar el Mundial del 2003-, però no reben el reconeixement que creuen que els pertoca. I més després de les declaracions del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, quan va rebre la selecció estatal de bàsquet després de guanyar l'Europeu de Lituània. "Som campions en moltes especialitats, però, esperant el que faci la selecció de futbol, crec que com la selecció de bàsquet no hi ha cap altre equip en l'esport espanyol que hagi brillat tant en la història", va dir Zapatero.

De fet, el president del govern central no havia felicitat fins ahir la selecció d'hoquei patins pel Mundial aconseguit diumenge. "M'acaba de trucar Zapatero per disculpar-se. Ha llegit la premsa, ha vist les declaracions que hem fet el seleccionador, Carles Feriche, i jo, i creu que ens faltava el reconeixement institucional", explicava ahir el president de la Federació Espanyola de Patinatge (FEP), Carmelo Paniagua, que recordava que també havien rebut les felicitacions per escrit de la Casa del Rei i del príncep d'Astúries i del cap de l'oposició, Mariano Rajoy. "Jo estic encantat que guanyi la selecció de bàsquet, que no se'm malinterpreti, però Zapatero m'ha dit que el que va dir va ser un lapsus, que potser va ser l'emoció del moment", relatava Paniagua, que comentava que el president li havia dit que els rebria quan volguessin. "No demano el Premio Nacional de l'esport, però sí que ens reconeguin el que fem", destacava Paniagua.

Pel president de la FEP, el fet que tot l'equip sigui català no té res a veure amb aquesta falta de reconeixement que pateix la selecció d'hoquei patins: "I les noies de natació sincronitzada, d'on són? I els nois de waterpolo? Si el bressol de l'hoquei patins és Catalunya, què hi farem! Jo estic encantat amb tots ells. I si algú vol polititzar aquest tema, a mi no m'hi trobaran".

Trucada de la Generalitat

En els últims anys, la selecció espanyola d'hoquei patins sempre ha estat integrada per jugadors catalans. Tot i això, quan el tripartit era a la Generalitat, l'organisme català mai va felicitar els jugadors i el seleccionador pels seus èxits. Diumenge, el Govern actual va fer un pas endavant. El secretari general d'esports de la Generalitat de Catalunya, Iban Tibau, que per altra banda també va ser capità de la selecció d'hoquei patins fins a l'any 2003 -quan va renunciar a la selecció-, va trucar al seleccionador, Carles Feriche, per felicitar-lo.

L'equip espanyol d'hoquei patins entén que això suposa un pas endavant respecte al tracte que rebien abans de la Generalitat de Catalunya, però també esperen rebre un reconeixement públic per la tasca que fan i pels èxits que estan aconseguint.

stats