MUNDIAL DE CLUBS
Esports 19/12/2015

Alario: l'aficionat del Boca que ara fa els gols salvadors al River Plate

Nascut a un poble de 150 habitants, de petit no volia jugar i després admirava Riquelme

Toni Padilla
2 min
Alario, davanter del River Plate

Yokohama (enviat especial)Cuatro Bocas és un poble de 150 habitants al mig de l’Argentina. Just al mig, a la província de Santiago del Estero, un lloc de pas on encara no arriba l’electricitat i funcionen amb generadors. Aquí va néixer Lucas Alario, l’home dels gols claus al River Plate. Va néixer a una població on no passa res, on els nens on imaginen que poden arribar a jugar Mundials i quan es neix, la familia condueix 50 quilòmetres fins el centre hospitalari més proper, a la província del costat, Santa Fe. A més, va néixer a una familia d’aficionats del Boca Juniors. Però ara és l’heroi del River Plate.

Alario, un davanter de 1,85 metres, va marcar a la semifinal de la Libertadores, a la final (el gol de l’1-0 al parit d’anada contra el Tigres mexicà) i contra el Sanfrecce a la semifinal del Mundial. Sempre apareix quan toca. “Gallardo li ha ensenyat videos de Robert Lewandowski perquè millori els moviments. Com el polonès del Bayern, juga molt bé al primer toc, intueix on cal ser i dóna joc als companys” diu el periodista Martin Blotto. Alario, el noi de Poble, no ha vingut amb la seva família al Japó i el pare, l’aficionat del Boca, és feliç des de la distància. “De petit odiava el futbol. No volia mirar els partits, no volia jugar. Jo nom’ho podia creure, doncs a casa si ens estimem el joc. Però mica en mica el vam poder enganyar” explicava aquesta setmana. Alario vivia a un poble tant petit i perdut, que no el van descubrir caçadors de talent. El van portar els familiars a una prova al Colon de Santa Fe, un dels clubs professionals que els quedava a prop de casa: a 350 quilòmetres.

Al Colon, Alario va començar a jugar de davanter i no al centre del camp, com el seu ídol, Juan Roman Riquelme. Mica en mica tothom va entendre que era un jugador diferent i César Luis Menotti, el tècnic que va dirigir el Barça fa anys, va recomanar a Enzo Francescoli, el director tècnic del River, el seu fitxatge. Francescoli, un dels millors jugadors en la història del futbol uruguaià, va parlaramb el tècnic Marcelo Gallardo i a quest li va dir que feia temps que també el seguia. Alario va arribar tot just fa un any, al River, per ocupar el forat que deixarien dos davanters que marxaven al futbol europeu: Fernando Cavenaghi iTeofilo Gutierrez. I en tot just un any, ha marcat els gols claus per portar el Rivera la final del Mundial. El seu nom, com no, ja sona per marxar a Europa.Seria el nou pas dle noi que va deixar Cuatro Bocas com aficionat del Boca, i ara és heroi al River.e

stats