HOQUEI PATINS
Esports 11/05/2018

Albert Casanovas: “El Barça és el favorit pel títol i nosaltres sortim a disfrutar"

Entrevista al jugador del Reus Deportiu

Jordi Graell
3 min
Albert Casanovas

ReusL'any en què va tornar al club de la seva vida, Albert Casanovas (Reus, 1985) va guanyar la Lliga Europea i va marcar el gol de la victòria d’Espanya al Mundial, a més de ser reconegut com el millor esportista de l’any 2017 per la Federació Catalana de Patinatge. Enguany vol repetir corona, fet que no es produeix a Reus des dels anys 70.

Com arribeu a la Final Four?

Amb moltes ganes i il·lusió de tornar a ser-hi després del que vam fer amb el Liceo, i intentarem repetir el que vam aconseguir l’any passat. L’últim partit de lliga a Igualada va ser estrany, ja que a la primera part vam jugar molt bé i a la segona ens vam deixar anar una miqueta per evitar lesions, però això no hauria d’embrutar la trajectòria de l’equip.

La remuntada contra el Liceo us va recuperar anímicament després de la setmana negra amb el Barça i el Liceo, que semblava que s'acabava tot?

Sí, van ser dos accidents. El del Palau Blaugrana, imperdonable, i a la Corunya el resultat no va reflectir ben bé el que havia passat. Gràcies a déu ho vam poder arreglar i vam agafar una dinàmica positiva. Som conscients de la plantilla que tenim, amb molt bons jugadors però curta, i és un premi molt gran haver arribat a la Final Four. Ara tot és a cara o creu i esperem que caigui del nostre cantó.

L’últim partit amb el Barça va acabar 6-0. Teniu ganes de revenja?

Revenja és una paraula gran. Hi ha moltes ganes d’intentar esborrar ràpid aquell mal gust de boca que ens va quedar, però ara serà completament diferent, ja que ens ho juguem tot a vida o mort. Tenim molt present els errors que vam cometre i estem treballant perquè no els repetim. El Barça és el favorit per guanyar el títol. El Porto juga a casa, però ells tenen un potencial més gran. Això els ha de generar una pressió extra i nosaltres, en canvi, sortim a disfrutar. Espero que hi hagi un partit obert: ells tenen la millor plantilla del món, però nosaltres estem molt tranquils.

Recentment vas renovar fins al 2020. Va ser difícil prendre aquesta decisió per les ofertes rebudes?

Va ser la decisió més complicada de la meva vida. L’hoquei portuguès aposta molt fort i les propostes que arriben d’allà són molt temptadores. A nivell laboral i personal estic molt bé aquí, ja ho vaig comunicar al club. Hi havia l’opció de marxar, però m’he quedat i espero seguir més anys dels que he renovat.

L’estiu va ser mogut amb la destitució de Mariotti i l’arribada de Garcia a la banqueta. Vau entendre aquestes decisions del club?

De portes enfora pot semblar estrany que facin fora l’entrenador campió de la Copa d’Europa, però hi havia coses internes que venien de feia molt de temps. A nivell tàctic va ser un cop dur, ja que veníem d’un altre tipus d’hoquei més anàrquic, i ara amb el Jordi, en canvi, és completament diferent, tenim més rigor. Vam haver de canviar de xip i enguany hem jugat moltes finals, encara que no n’hem pogut guanyar cap. Per això ens agradaria treure’ns l’espineta.

També va marxar Platero. Creus que us hauríeu de reforçar en defensa?

Ens va fer molt de mal perquè era un jugador imprescindible. Marca el tempo del partit i defensa a la perfecció, a més de donar coses en atac. És al top ten mundial, i que de cop i volta et marxi a la pretemporada et desmunta els plans. Bancells està fent una temporada espectacular, però anem un pèl coixos a l’hora de repartir minuts, sobretot a la línia de darrere. Sé que el club està treballant per millorar, però no és fàcil tal com està el mercat. Si ens porten un company que ens pugui ajudar, benvingut serà.

stats