14/10/2016

Aleix, sí o sí

2 min
Aleix, sí o sí

BarcelonaJa sé que no ha entrat en les sis últimes convocatòries i, precisament per això, és obvi que no és sant de la devoció de Luis Enrique. De fet, a mi tampoc no m’emociona com a lateral. Però no entendria de cap manera que, en absència de Sergi Roberto, Aleix Vidal no sigui titular avui contra el Deportivo.

El cas del de Puigpelat és molt curiós. Per més que els entrenaments siguin a porta tancada, sempre acaben transcendint les coses que hi passen; però cap periodista no ha tret l’entrellat del divorci entre tècnic i jugador. Des que a l’ stage de pretemporada Aleix Vidal va afirmar que ja havien resolt amb Luis Enrique “el que passava”, sense especificar què havia passat, no consta que hi hagi hagut entre ells cap problema personal.

Per tant, igual que la temporada passada, es tracta d’un problema futbolístic. I probablement focalitzat en les deficiències defensives que exhibeix un lateral que només havia sigut lateral vuit partits al Sevilla abans que el Barça el fitxés a un preu exagerat. Casualment per les presses d’acontentar Luis Enrique abans de la contesa electoral.

Sigui pel motiu que sigui, Aleix Vidal només ha jugat dos dels últims 24 partits del Barça: ni un minut en els 13 últims partits del curs passat, i només dos dels 11 primers d’aquest. Són registres propis de Douglas. I Aleix Vidal, t’agradi més o menys, no és Douglas.

Desconec si Aleix Vidal s’ha guanyat l’oportunitat als entrenaments o si ja ha donat per perdut el seu somni blaugrana. De fet, em decantaria per la segona opció, tenint en compte que el seu representant va promoure una reunió amb Robert Fernández a Andorra per preparar una sortida al mercat d’hivern si la situació no varia. Però el problema que es pot generar avui si Luis Enrique torna a prescindir d’Aleix és gruixut.

Quan arribi el mercat d’hivern podrà decidir amb llibertat -llevat que la tresoreria digui el contrari- si traspassa o cedeix Aleix i fitxa un altre lateral. Però de moment no té recanvis per a Sergi Roberto i ha de tirar amb el que té. Canviar el dibuix com va fer a Leganés en l’únic partit que no ha jugat Roberto en l’últim mes pot ser un recurs puntual contra un equip inferior, però no una solució a dos mesos vista.

També podria apostar pel lateral dret del filial si no fos per dues qüestions cabdals: perquè Luis Enrique no ho ha fet mai des que és al primer equip i, sobretot, perquè el teòric lateral que s’ha estat entrenant amb el primer equip -Nili- resulta que al filial juga d’extrem. Coses de l’estructura.

stats