MOTOCICLISME
Esports 09/11/2014

Àlex Márquez, campió del món de Moto3

Miller ha guanyat la cursa però el català ha acabat tercer a Xest i ha assegurat el segon triplet català de la història del motociclisme. El segon lloc ha estat per a Isaac Viñales

Nuria García
1 min
Àlex Márquez celebra el títol amb el seu equip / KAI FOSTERLING / EFE

BarcelonaÀlex Márquez ja és campió del món de Moto3. A Xest, el català ha acabat tercer i ha assegurat el títol. Així, amb el campionat del petit dels Márquez, els catalans tornen a aconseguir un nou triplet de títols, després dels de Marc Márquez (MotoGP) i Tito Rabat (Moto2).

El català, però, ha hagut de salvar diversos moments de perill. El primer, a la volta 8, quan Miller l'ha superat i ha xocat amb ell. I el segon, a cinc per al final, quan l'australià s'ha vist superat per Álex Rins i s'ha defensat, xocant de nou amb Márquez. Tots dos han pogut seguir a la cursa, si bé han caigut fins a la cinquena (Miller) i la vuitena (Márquez) posicions.

La cursa, de fet, no s'ha decidit fins als últims compassos. I és que Isaac Viñales, quan faltaven 5 voltes per al final, s'ha situat primer i, aprofitant el xoc entre Miller i Márquez, s'ha escapat. Miller, que ha remuntat fins a situar-se segon, ha intentat apropar-se al català, ja que les seves opcions de ser campió només passaven per guanyar la cursa. Quan faltaven dues voltes, Miller s'ha situat segon just darrere de Viñales mentre que per darrere, Márquez era tercer (i per tant, campió) seguit de Kent, company de Miller a KTM.

Al final, Miller ha guanyat la cursa, però Márquez ha acabat tercer i ha assegurat el títol.

stats