GIRONA FC
Esports 29/07/2020

El ‘play-off’ d’ascens a Primera, en perill per culpa del covid-19

Dos positius a l’Almeria i el Saragossa compliquen encara més el torneig

Jordi Bofill / Toni Padilla
3 min
José Gomes, entrenador de l'Almeria

Girona / BarcelonaJonathan Soriano, davanter del Girona, va fer servir la ironia per explicar com se sent ara mateix la plantilla de l’equip gironí. Va penjar una imatge a les xarxes amb quatre esquelets asseguts a una taula. “Seguim esperant”, afegia. El Girona, que ja hauria d’haver jugat les semifinals del play-off d’ascens a Primera el cap de setmana passat, segueix esperant saber què passarà amb el final de temporada de la competició, complicat després dels més de 20 positius entre jugadors i treballadors del Fuenlabrada. Però, per acabar-ho de complicar tot, l’Almeria, rival del Girona en la lluita per l’ascens a Primera, va confirmar que té un cas de coronavirus al vestidor.

El club andalús va suspendre els entrenaments i va enviar tothom a casa, un fet que allargarà el suspens sobre la disputa de les semifinals del play-off. Poques hores després, el Saragossa també va anunciar un positiu. El club aragonès havia de jugar la segona semifinal, tot i no tenir clar el rival perquè si el Fuenlabrada guanya el partit ajornat pel covid-19 superaria l’Elx a la classificació. Els dos clubs van seguir el que dicta el protocol en aquests casos. Deixar aïllada la persona afectada i fer tests a tots els jugadors i el personal. Un cop es coneguin els resultats es prendran decisions. Si resulten ser casos aïllats, els equips tornarien als entrenaments. Però si es tracta d’un brot com el del Fuenlabrada, el play-off podria acabar suspès per falta de dates.

El Saragossa, tercer classificat de Segona, va anunciar un positiu a la seva plantilla.

Tot plegat va passar un dimecres en què diversos integrants del Fuenlabrada estan citats a declarar de manera telemàtica en referència al positiu de més de 20 jugadors i membres del cos tècnic del club madrileny abans del partit de l’última jornada de lliga a la Corunya. La Federació Espanyola va obrir una investigació del cas, però el club madrileny ha anunciat que vol un canvi de jutge instructor del cas, fet que ha aturat el procés fins que no s’esculli el nou jutge. El partit Deportivo-Fuenlabrada de l’última jornada de Lliga a Segona no es va poder jugar i el final de temporada es va complicar, ja que el club de Madrid se situaria en zona de play-off en cas de puntuar a Riazor. El Girona i l’Almeria saben que els toca enfrontar-se, però la segona semifinal -entre el sisè classificat i el Saragossa, tercer classificat- està pendent, ja que el Fuenlabrada podria superar l’Elx si es juga el partit ajornat. Ahir el club va demanar jugar el partit el 2 d’agost, malgrat que més de la meitat de la plantilla ha passat el coronavirus i porta dies aïllada en un hotel de la Corunya.

El seu rival en aquell partit ajornat, un Deportivo de la Corunya que ha baixat a Segona B, demana repetir tota l’última jornada per veure si se salva. El club gallec amenaça amb portar el cas als jutjats. El Depor, tal com ha fet el Numància, que també va baixar, ha proposat ampliar la Segona Divisió a 24 clubs la pròxima temporada. El Fuenlabrada va viatjar a la Corunya malgrat el risc de saber que podia tenir positius, amb el permís del president de la Lliga, Javier Tebas. Tebas, que té el fill treballant al club de Madrid, ha assumit la responsabilitat per aquells fets i ha donat per fet que el Fuenlabrada acceptaria renunciar al play-off en benefici de la competició. Però el club madrileny ara vol jugar el dia 2 d’agost.

El Girona, doncs, segueix esperant noticies sobre els casos d’Almeria i Saragossa, perquè més positius podrien provocar la suspensió del play-off. El club català defensa que vol lluitar sobre la gespa per aconseguir l’ascens en la temporada més caòtica en dècades de futbol espanyol

Un positiu al Sevilla

A la Primera Divisió, competició ja finalitzada, el Sevilla també va anunciar un positiu. L’equip de Julen Lopetegui hauria de jugar el 6 d’agost el partit dels vuitens de final de l’Europa League contra la Roma. Els tests als altres jugadors han sortit tots negatius, motiu pel qual l'equip tornarà a la feina amb entrenaments individuals durant dos dies, en espera de poder treballar en grup de nou en breu.

stats