LLIGA
Esports 15/09/2012

El millor antídot contra el virus FIFA: guanyar a Getafe

Nuria García
3 min
PUYOL I LA MÀSCARA 
 Carles Puyol va rebre ahir l'alta mèdica i viatja a Getafe. En cas que jugui, ho farà amb la màscara protectora nova amb què s'ha entrenat.

BARCELONAAcausa del temut virus FIFA, el tècnic del Barça, Tito Vilanova, des de dijous que pensa quin onze pot fer saltar aquest vespre al Coliseum Alfonso Pérez. L'entrenador blaugrana ha vist com, després dels partits de seleccions, alguns dels jugadors que havien marxat convocats amb els seus combinats estatals tornaven amb molèsties i, per tant, no es podran vestir de curt avui contra el Getafe. Dimecres es va conèixer que Andrés Iniesta havia tornat de la convocatòria amb Espanya amb una elongació a l'adductor de la cama dreta i que serà baixa de 10 a 15 dies. Dijous el que tornava amb molèsties era el xilè Alexis Sánchez, que pateix una petita ruptura a l'adductor de la cuixa esquerra. A més, Jordi Alba no es va poder exercitar ni ahir ni dijous a causa d'un procés gripal que també li impedirà ser aquest vespre a Getafe. "La millor manera d'acabar amb el virus FIFA és guanyar el partit contra el Getafe", apuntava ahir Tito Vilanova.

El tècnic blaugrana sap que no pot fer res per evitar que els seus jugadors marxin amb les seves seleccions i puguin patir lesions, però sap que excusar un mal partit amb les lesions i amb el virus FIFA no val en un equip amb jugadors de qualitat. "Alexis s'ha lesionat a la selecció, però també s'ha lesionat amb nosaltres. Ha jugat molts partits seguits i aquests canvis horaris afecten. Estem obligats a cedir els jugadors a les seleccions, no hi podem fer res", va destacar Vilanova, que aquest matí vol parlar amb els jugadors que han fet viatges llargs per saber com es troben i si poden jugar els 90 minuts a Getafe. "He parlat amb Leo Messi i m'ha comentat que es troba bé, com la resta de jugadors que han fet viatges llargs, però fins a última hora no decidirem qui juga". De fet, l'argentí no ha tingut encara descans i és l'únic jugador que ha disputat tots els minuts de tots els partits que tant el Barça com la seva selecció han jugat. L'any passat, quan Messi va patir una situació similar -el Barça jugava contra la Reial Societat a Anoeta després d'una aturada de seleccions-, Pep Guardiola va preferir donar descans al crac argentí i Messi va ser suplent a Sant Sebastià.

Així doncs, amb tres peces importants de l'equip a Barcelona i la càrrega que implica haver de fer llargs viatges per disputar partits de seleccions, el Barça viatja aquest matí a Getafe per enfrontar-se al vespre (20 hores) a un dels equips a qui no van poder guanyar la temporada passada. "L'any passat es van tancar molt al darrere, tant al seu camp com aquí, i ens van obligar a jugar molt per les bandes. Si els hi va anar bé jo, com a entrenador, aquest any repetiria", va comentar Tito Vilanova, que va recordar que al Coliseum Alfonso Pérez l'any passat els blaugranes no van estar "còmodes en cap moment".

El tècnic blaugrana ja pot comptar per a aquest partit amb Carles Puyol i Thiago Alcántara, un cop s'han recuperat de les seves lesions. En cas que el capità jugui aquest vespre -podria entrar a l'onze fent parella al centre de la defensa amb Gerard Piqué-, ho farà amb la nova màscara protectora que ha lluït en els últims entrenaments del primer equip. Vilanova també va recuperant de mica en mica David Villa. Després de diversos partits disputant alguns minuts el davanter asturià va recuperant la confiança i ben aviat es podria fer un lloc a l'onze.

Un camp complicat

L'entrenador blaugrana va alertar, a més, de la dificultat de jugar en un camp com el del Getafe. "És un equip que ja ha guanyat el Reial Madrid", recordava Vilanova. I és que els blancs, ara fa dues jornades, van caure al Coliseum tot i haver-se avançat en el marcador amb un gol d'Higuaín i es van situar a cinc punts dels blaugranes. "És un camp en què sempre ens ha costat molt jugar. Mai han estat partits fàcils, perquè ells es tanquen al darrere", afegia Vilanova. Luis García, el tècnic del Getafe, per la seva banda, explicava que li agradaria "tenir la pilota, dominar-la, tancar el Barça al seu camp i que no en pugui sortir", però reconeixia que fins ara no havia vist cap equip fer-ho. "L'altre dia al Santiago Bernabéu, amb deu jugadors, van tenir més possessió que el Madrid", apuntava García.

Vilanova defensa Cesc

El tècnic blaugrana va defensar ahir Cesc Fàbregas. "No estic gaire d'acord amb el fet que el Cesc no ha estat bé en els últims partits, crec que ha estat bé. Però si veiem que no pot treure la seva qualitat, potser hauré de pensar que la culpa la tinc jo per no poder treure el millor rendiment d'un jugador d'aquest nivell", va destacar.

stats