LLIGA DE CAMPIONS
Esports 14/09/2011

I ara és Iniesta qui es trenca muscularment

Iniesta estarà quatre setmanes de baixa per un trencament muscular. És la quarta lesió d'aquest tipus en els últims vint dies, i la cinquena comptant la d'Afellay en el primer partit amistós.

Albert Solé
2 min
Andrés Iniesta, abatut sobre la gespa després de la lesió, rep el consol dels seus companys i de l'àrbitre anglès.

Barcelona.El fantasma de les lesions musculars comença a planar sobre el Camp Nou. Ahir va ser Andrés Iniesta qui va caure lesionat per culpa d'un trencament del bíceps femoral de la cama esquerra, i haurà d'estar quatre setmanes de baixa. S'ho va fer tot sol en una acció del partit en la primera part, i va haver de ser substituït ràpidament per Cesc Fàbregas. La cara d'Iniesta en el moment de sortir del camp feia preveure que no seria una simple estrebada muscular. La lesió del migcampista manxec no seria preocupant si no arribés només quatre dies després del trencament muscular que es va fer Alexis Sánchez a Sant Sebastià, també a la mitja hora de joc del fatídic partit a Anoeta. En el cas del xilè va ser un trencament muscular als isquiotibials de la cama dreta -també al bíceps femoral-, i no tornarà a jugar fins d'aquí dos mesos.

I abans que Alexis, havia caigut Adriano Correia, que es va fer una elongació també al bíceps femoral de la cama esquerra contra el Porto i va estar 15 dies de baixa. Adriano tot just va rebre l'alta divendres passat.

La primera lesió d'aquest tipus de la temporada, però, va ser la de Gerard Piqué en un entrenament el 23 d'agost, just abans de la Supercopa d'Europa a Mònaco -trencament fibril·lar al bessó de la cama esquerra-. En aquell moment els metges van fixar el retorn del defensa català en tres setmanes, però la recuperació s'està allargant una mica més.

De totes maneres, el primer de tots va ser Ibrahim Afellay, que en el primer partit de la pretemporada als Estats Units contra el Manchester United també es va fer un trencament al bíceps femoral de la cama esquerra, i també va rebre l'alta divendres passat.

Aquesta lesió d'Iniesta, sumada a les altres quatre, farà que s'obri un altre cop el debat sobre les lesions musculars al Barça. En els tres primers anys de Guardiola a la banqueta blaugrana aquest tipus de lesions s'havien reduït dràsticament gràcies a la bona preparació física, al treball preventiu dels fisioterapeutes i a la millora en l'alimentació dels jugadors.

Curiosament, els dos últims partit del Barça s'han saldat amb dos empats a dos gols i amb dues lesionas de gravetat.

stats