Barça

Araujo respon a Gündogan: "Jo tinc codis i valors que vull respectar"

L'uruguaià, padrí d'un nou llibre de relats solidaris, afirma sentir-se optimista per renovar amb el Barça

3 min
Araújo, padrí d'una nova edició de Relats Solidaris

BarcelonaSense pèls a la llengua, Ronald Araujo no ha amagat sentir-se dolgut per les paraules d’İlkay Gündoğan, que va assenyalar-lo com un dels culpables de la derrota contra el PSG a la Champions. L’uruguaià ha respost a l’alemany: "Prefereixo guardar-me per a mi el que penso, tinc codis i valors que vull respectar". Araujo ve a dir que considera que Gündogan ha trencat aquests codis al no rentar la roba bruta a casa sinó públicament.

Ronald Araujo és un dels padrins de la 19a edició del llibre Relats solidaris de l’esport que fan un grup de periodistes esportius, aquest any amb una doble aposta uruguaiana, ja que les cares visibles són Christian Stuani, del Girona, i el mateix Araujo, del Barça. "Tenim molt bona relació, sempre parlem. Ens va fer il·lusió poder ser padrins els dos plegats", ha dit el defensa blaugrana en un acte a l’Antiga Fàbrica Damm. Araujo va penjar un missatge a les xarxes dimecres, però dubtava sobre si valia la pena parlar sobre el que va passar dimarts. Finalment ho ha fet, demostrant la seva solidaritat amb el projecte, però també el seu caràcter plantant cara a Gündogan. De fet, no ha volgut respondre més preguntes sobre aquest tema. Una resposta, ben clara. I prou.

Araujo és un jugador amb caràcter. Sensible, patidor. No ho ha passat bé, després de la derrota contra el PSG, quan va ser expulsat. Però l’acte també ha servit per demostrar la part positiva de ser una persona amb un cor molt gran, ja que els responsables de la fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavecchia, entitat a la qual es destinaran tots els diners guanyats amb el llibre, han explicat com fa uns mesos, de forma voluntària, "en Ronald va voler venir a conèixer un nen que havia de deixar el futbol perquè tenia càncer. Poder veure com el tractava va ser emocionant, ja que el va animar i ajudar molt. En Ronald té una gran connexió, amb els nens". Els beneficis de la venda d'aquest llibre es destinaran a condicionar el pavelló modernista de La Victòria, a Sant Pau, perquè sigui un espai perquè els nens que no puguin curar-se de càncer puguin descansar en un entorn preparat amb aquesta idea. Una de les persones que amb un vídeo ha demanat donar diners per aquesta causa, per cert, ha estat el tècnic del PSG Luis Enrique, que va perdre una filla per culpa d’aquesta malaltia.

Araujo, que ha defensat que els jugadors "haurien de fer més coses com aquesta, haurien de sumar en projectes, ja que tenim veu i cal fer-la servir", ha admès que ha passat una mala setmana: "Ens volíem classificar, estic molt trist. Soc culer, ens fa mal el que ha passat". També ha parlat de la famosa vermella: "És una jugada fortuïta, la veig al 50%, segurament. Si xiula falta, és vermella. Si no l'hagués xiulat no hauria passat res". De fet, ha explicat que ell no considera que sigui el responsable de la derrota. "Van passar moltes coses. Va afectar molt, la meva vermella. Però no hi ha un sol responsable" ha raonat.

L'uruguaià no vol marxar

Sobre el seu futur, s’ha mostrat optimista per seguir al Barça renovant contracte, tot i els rumors sobre possibles ofertes de clubs com el Bayern. "La meva gent s’ha reunit amb el club i quan acabi la temporada en parlarem. Soc optimista. Puc sentir el suport dels aficionats del Barça; l’altre dia em van expulsar i cantaven el meu nom", ha recordat. El seu contracte acaba el 2026, però el nom del defensa apareix un cop i un altre a la llista de futbolistes que el Barça podria valorar vendre, per tal de poder ingressar diners. Però sempre que parla, Araujo tanca la porta a aquesta possibilitat. Pel seu cap només passa "seguir al Barça" i "intentar donar una alegria diumenge. Encara tenim una oportunitat de lluitar per la lliga si aconseguim guanyar al Madrid" ha sentenciat.

stats