Esports

Madrid, Istanbul i Tòquio presenten les seves candidatures per als Jocs Olímpics 2020

L'elecció final serà el 7 de setembre a Buenos Aires

Les tres ciutats aspirants a ser organitzadores dels Jocs Olímpics 2020, Madrid, Tòquio i Istanbul, han presentat aquest dimecres les seves propostes davant l'assemblea del COI. 

L'elecció serà el 7 de setembre a Buenos Aires, i les tres ciutats han considerat que han superat la presentació sense dificultats.

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, que ha defensat la capacitat espanyola per organitzar els Jocs, creu que ha estat un bon senyal que ningú hagi tret el tema econòmic.

Les preguntes que han formulat a Madrid els membres del COI s'han referit a temes com la nova legislació antidopatge, el preu dels hotels o l'herència dels Jocs de Barcelona 92.

La candidatura turca ha basat la seva presentació en la puixança de la seva economia i en el percentatge de població jove del país, tot i que un membre del COI ha lamentat que en el seu intent de mostrar-se com un país occidental hagi obviat en els seus vídeos, per exemple, les dones que es tapen amb el vel.

Per part seva, Tòquio ha fet una presentació excel·lent, però la seva resposta a les preguntes posteriors i la seva conferència de premsa no han estat a la mateixa altura, segons han coincidit diversos membres de l'assemblea. La capital japonesa ha presentat una iniciativa internacional per donar suport a l'esport a l'exterior i lluitar contra el dopatge.

L'irlandès Patrick Hickey, membre del COI i president dels Comitès Olímpics Europeus, ha manifestat al final de la jornada que les tres candidates han  estat "molt professionals". "En aquesta presentació no hi guanyes vots, però en pots perdre. I no crec que cap de les tres ho hagi fet", ha afirmat.

Els membres del COI poden celebrar trobades individuals amb les candidatures aquest dijous en un hotel de Lausana.